Fijn dagje puzzelen voor eigen foodtruck

6 oktober 2021

Overdag foodtruck en ’s nachts een ‘bierbus’, met een rij tapkranen áán de bus… Een kruidentuin op het dak, of misschien liever een terras! En lekker eten natuurlijk, liefst met eerlijke ingrediënten uit de regio… Het regende dinsdag mooie ideeën in een hackathon van excellentieprogramma Toekomstmakers binnen het Skills Festijn. Het grote doel: plannen bedenken om een oude bus van Arriva om te toveren tot een hippe foodtruck. Het was meteen een dag inspirerend leren.

Hij gaat echt op pad, over een jaar of twee. De afgeschreven bus van Arriva  stond dinsdag nog in originele staat op de campus in Leeuwarden, om vijftig studenten van heel verschillende opleidingen en niveaus een goed beeld te geven van de enorme ruimte die erin zit. Het FC en Arriva geven ‘m samen een tweede leven.

Fantastische ideeën
‘Ik heb allemaal fantastische ideeën gezien’, stelde Yvonne Dubben, ontwikkelmanager van Arriva na een ronde langs de presentaties van acht groepen studenten die er binnen het excellentieprogramma een dag mee aan de slag waren. ‘Als we dat allemaal naast elkaar leggen en het beste eruit halen, dan krijgen we een prachtig resultaat. En ja, we gaan het gewoon doen!’

Peter van der Geest, die bij de School voor Techniek en Technologie het hele project van ombouw gaat begeleiden, reageerde net zo optimistisch. ‘Dit is het startpunt. We gaan met verschillende opleidingen aan de slag om dit jaar te ontwerpen en volgend jaar te bouwen. Dan gaan we op pad.’

Inspiratie genoeg, met voorstellen om regen te gebruiken als ‘hemelwater’, nooit voedsel te verspillen, leuke gerechten te maken als een stoere ‘frogburger’ (van kikkererwten) en hippe drankjes als boba tea, energie duurzaam op te wekken en te gebruiken, de bus aantrekkelijk en slim in te richten, korting bij een bestelling te geven door een spaarsysteem als je vaak reist met Arriva. En zo was al veel meer, als opbrengst van een dag oefenen in onvervalst Design Thinking.