Feestje voor studenten in parkeergarage Tjongerschans

29 juni 2020
Een parkeergarage is zelden of nooit een gezellige plek. Maar zaterdag was dat heel anders in de parkeergarage van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen…Het Friesland College reikte er 51 diploma’s uit aan studenten van de FC-School voor Zorg, Service en Welzijn (ZSW). Deze studenten deden hun opleiding in de praktijkroute, dus zo’n alternatieve uitreiking in coronatijd past goed in zo’n plek nabij die praktijk. En het was best gezellig, in de parkeergarage.

Een voor een kwamen de studenten, in een auto waarin de familie mee kon. Aan het eerste tafeltje kreeg het gezelschap een feestelijke ‘goodiebag’ voor het rondje langs enkele haltes. Zo mocht iedere student uit de auto om de eed of belofte af leggen, het diploma te tekenen bij de coach die er vanzelfsprekend ook wat bij vertelde en vervolgens was het eventjes feest met een DJ, applaus van de docenten, een Polaroid-moment én confetti met de familie.

De studenten rondden hiermee hun opleiding af als Maatschappelijk Verzorgende IG (niveau 3), Maatschappelijke Zorg (niveau 4) en MBO Verpleegkunde (niveau 4). Hun praktijkroute leidde langs verschillende partners van het Friesland College, waaronder Talant, Meriant, Maeykehiem, Friese Wouden, GGZ Friesland en Tjongerschans.

Zo liep Demi Vorenholt uit Heerenveen stage bij Meriant, Maeykehiem, Tjongerschans en de thuiszorg in Engeland. Alle studenten rondden hun opleiding af in bijzondere tijden. Dit diploma is voor iedereen dan ook meer dan verdiend.

HET DIPLOMA IN EEN PARKEERGARAGE