FC-team met elektrische karts in de prijzen

21 juni 2019
Met een goede race in een perfect voorbereide elektrische kart heeft het team van het Friesland College donderdag in Lelystad de eerste prijs behaald in de laatste race van de landelijke First Elektro League. ‘Coureur’ Colin Kuipers was iedereen in de laatste rondes te snel af en werd eerste in een veld met elf karts van roc’s uit het hele land.

Over het geheel van zes wedstrijden haalde het team de tweede plaats. Maar in deze wedstrijden gaat het niet alleen om de snelste rondes. Het hele team van het Friesland College is op Saturnus in Heerenveen is een jaar lang fanatiek aan het sleutelen met twee karts, geleverd door Tata Steel. Het gaat om een basis, waar de studenten van alles moeten doen om de kart maximaal te ontwikkelen.

Een businessplan maken, sponsoren zoeken, communicatie – het hoort er allemaal bij. Ook op deze gebieden viel het team van het Friesland College in de prijzen. De studenten kregen na hun race de beker voor het beste businessplan en ook de sales-award, voor de manier waarop zij sponsoren hebben gezocht en bedrijven hebben betrokken bij hun project.

Een van de karts was donderdag in Lelystad niet raceklaar, omdat er problemen waren met een onderdeel dat niet snel wat te vervangen. Het mocht de pret niet drukken. Het team blijft nog een jaar bij elkaar. ‘Volgend jaar gaan we er weer vol voor’, zegt docent Erik Hoekstra. ‘Iedereen is hartstikke fanatiek.’ En dan leer je veel…