Extra ondersteuning voor studenten in Summerschool

9 juli 2020

Boksen en schilderen, maar ook met begeleiding van docenten nog even studeren in de ochtend… Met een FC Summerschool start deze week het extra ondersteuningsaanbod op het Friesland College. In deze eerste week en straks ook laatste week van de zomervakantie hebben studenten de gelegenheid om op school te werken aan leerachterstanden, die zij hebben opgelopen in de coronacrisis.

In totaal zijn nu ongeveer 75 deelnemers van allerlei opleidingen deze week actief in verschillende groepen. In de ochtenden gaat het vooral om leren met begeleiding van docenten, die hiervoor ook hun vakantie nog even opschuiven. in de middagen is er een extra programma met allerlei workshops op het gebied van sport en creativiteit.

Zo waren dertig leerlingen van de Fierschool, waarin het Friesland College en Renn4 samenwerken, woensdag met begeleiding van Klazien Bijlsma aan het sporten in een bootcamp. Op de campus in Leeuwarden was een groep aan het schilderen. Een gemengde groep, met mbo-studenten en inburgeraars… ‘Een leuke manier om samen wat moois te maken én Nederlands te oefenen’, aldus docente Caro Lourens-Oterdoom.

En verder…
Naast de Summerschool begint het Friesland College na de vakantie in Leeuwarden en Heerenveen met studiebegeleidingsgroepen, waarin studenten vier dagen per week in de middag aan de slag kunnen. Zo komt er meer begeleiding, onder meer van twee jobcoaches die studenten helpen bij het vinden van een stageplaats. Ook ontwikkelt FC Studenten Services een programma Geloof In Eigen Kunnen, dat studenten helpt bij het ontwikkelen van ‘persoonlijk leiderschap’ en het lot in eigen hand nemen.