Excellence in Engineering award voor Top Dutch Solar Racing

21 oktober 2019
Het team van Top Dutch Solar Racing heeft in Adelaide de ‘Excellence in Engineering’ award gekregen. De jury van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gaf deze prijs aan Top Dutch, omdat het bijzonder is dat een debuterend team zo’n hoog niveau behaald. Een van die ‘engineers’ is Hessel de Groot, student van het Friesland College.

Top Dutch eindigde in de wedstrijd met zelfgebouwde zonneauto’s op een vierde plaats, na teams van universiteiten in België, Japan en de Verenigde Staten. Met studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en het Friesland College is Top Dutch een uniek team. De zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden en bedrijven in Noord-Nederland.

Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge is een wedstrijd waarin teams met zelfgebouwde zonneauto’s een rit van 3022 kilometer rijden door de outback van Australië. De route gaat van Darwin naar Adelaide. Tijdens de race rijden de teams van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Hierna overnachten alle teams in de Australische outback.