Een leven vol mbo'ers op 8ste dag | Friesland College

Een leven vol mbo'ers op 8ste dag

Geplaatst op 9 juli 2018

Van wieg tot graf en overal waar je 'tussendoor' bent, kom je mbo'ers tegen. De samenleving drijft immers op vakmensen, die in het mbo hun opleiding hebben gehad. Een theatrale vertaling van die boodschap was te zien in de 8ste dag, met studenten van het Friesland College in de hoofdrol. 

De 8ste dag, onderdeel van het hoofdprogramma van LF2018, was een bonte verzameling waarin 49 organisaties zorgden voor een urenlange kettingreactie in het centrum van Leeuwarden.

Meer dan tweeduizend mensen waren erbij betrokken, met creatieve acties als domino's met matrassen en duizenden boeken, een marmottenrace, een trouwerij, een rechtszaak te water en noem maar op.

In beeld
Kort na 15.00 uur arriveerde de handkar met een grote rode '8' als bijzonder estafettestokje op het Mata Hariplein, waar studenten van het Friesland College klaar stonden om de kettingreactie voor een minuut of drie over te nemen.

Studenten van D'Drive en een aantal van FC Extra en School voor Zorg, Service & Welzijn brachten in een dynamische show - begeleid door Marjolijn Brouwer - in beeld waar mbo'ers een groot aandeel hebben.

Hun gele hoofdeksels lieten zien waar zij voor stonden. Zo zorgde de 'ooievaar' voor de baby, had de chauffeur van de trekker een complete verzameling boerderijdieren op z'n hoofd, werd er driftig gebouwd door timmerlieden met een zaag op het hoofd en eindigde alles met de hoofdpersoon - in het rood - ziek op een matrasje, voor verzorging tot het definitief afloopt. 

Hierna ging de kettingreactie van de 8ste dag nog uren verder, om te eindigen met een spektakel op het Wilhelminaplein.