Een frisse, nieuwe, professionele en innovatieve start | Friesland College

Een frisse, nieuwe, professionele en innovatieve start

Geplaatst op 8 september 2016

Tijdens de zomervakantie is binnen het Friesland College hard gewerkt. Zes weken lang zijn externe bedrijven druk in de weer geweest om de faciliteiten weer helemaal up-to-date te maken. Een overzicht.

Vloerbedekking
Zo was de vloerbedekking in de onderwijsruimten B 100, B 200 en C 200  in gebouw Triangel na zestien jaar aan vervanging toe. Dit gold ook voor de tussenbouw van de begane grond en de eerste etage van de A-vleugel. Er is gekozen voor tapijttegels die het fijnstof tegenhouden, zogenaamde ‘Airmaster’ tapijttegels.

De tegels absorberen de kleine stofdeeltjes beter en zorgen ervoor dat dit stof niet opnieuw in de lucht terecht komt. De stofdeeltjes kunnen vervolgens beter worden gestofzuigd. Niet alleen is dat schoner, maar vooral beter voor de gezondheid. 

Incheckbalie
De frontoffice in de D-vleugel is helemaal weggehaald en opnieuw gebouwd. Er stond eerst een grote balie, nu staan er twee kleinere balies. Dat betekent meer toepassingsmogelijkheden en betere aansluiting op de praktijk. Ook toerismestudenten kunnen de balie nu goed gebruiken als incheckbalie. En om het nog professioneler te maken, staat er zelfs een heus vliegtuig in de E-vleugel van Triangel.
Nieuwsgierig? Binnenkort meer!

Ovens
De bakkerij in de E-vleugel heeft ook een opknapbeurt gehad en een nieuwe ovenstraat gekregen. De ovens waren al bijna twintig jaar oud en met name de regelmatige storingen zaten het onderwijs in de weg. Er zijn nu vier nieuwe units geplaatst: twee elektrische ovens, een rotatieoven en een narijskast. Alles is voorzien van de nieuwste technologieën zodat de studenten nu optimaal voorbereid zijn op hun toekomstige werkveld.

Buffet
Het uitgiftebuffet in de kantine van gebouw Kalmoes A herken je ook niet meer terug. Het oude buffet was al drie keer verhuisd en voldeed niet meer aan de eisen. De inspiratie voor het nieuwe buffet is gehaald uit het concept van de foodhallen in Amsterdam. Alles voldoet nu aan de richtlijnen, de keuken is er flink op vooruit gegaan met naar verwachting kortere wachtrijen.

Coating
Op Saturnus in Heerenveen is ook het een en ander aangepakt. In de hal van de motorvoertuigen is de vloer voorzien van een speciale coating. De hal is nu professioneler en precies zoals studenten het in de beroepspraktijk ook gaan zien. Het ziet er mooier en verzorgder uit en de vloer is veel beter schoon te houden. Daarnaast is de hal nu ook voorzien van led-verlichting.

Led
De onderwijsruimten C17, C18 en C19 in de C-vleugel zijn ook voorzien van led-verlichting. Omdat er veel problemen met het klimaat waren, zijn daar klimaataanpassingen gedaan. Er is daarom ook een nieuw systeemplafond geplaatst.

Zonnepanelen
Kortom, er is veel aangepast in de zomervakantie. Maar dit is nog niet alles. In het kader van duurzaamheid worden er de komende maand nog zonnepanelen geplaatst op de sporthal aan de Julianlaan in Leeuwarden. In november is Saturnus ook aan de beurt na vervanging van het dak.

Overkapping
Aan het einde van deze maand komt er een overkapping bij  de opleiding Landbouwmechanisatie (Saturnus). De dure machines, vaak geleend van bedrijven, staan momenteel nog in weer en wind, maar binnenkort staan ze warm en droog.