Duizenden mensen door Triangel tijdens Midnight Walk

26 maart 2019
​In het najaar was het weer veel te onstuimig, maar op vrijdagavond 5 april gaat 'ie alsnog door. Dan trekt een stoet van zo'n achtduizend wandelaars door Triangel, tijdens de jaarlijkse Midnight Walk in Leeuwarden. Het campusterrein is een van de vier startlocaties.

Alles stond zo ongeveer klaar, toen de organisatie op 21 september 2018 'last minute' besloot dat de weersverwachting voor die avond te somber was. Dan stuur je immers geen achtduizend mensen op pad, bij code oranje, voor een wandeling van zo'n kilometer door Leeuwarden. Maar nu komt het vast en zeker goed met deze vierde Midnight Walk.

Overal wat te beleven
Op 5 april voert de tocht – vrijwel geheel volgens het oorspronkelijke plan – door gebouwen waar mensen anders niet gauw komen. Overal valt wat te beleven, waarbij studenten van D'Drive op diverse plekken in de stad zorgen voor verrassende bijdragen.

Zo maakten studenten Sound Design het startlied, dat op alle startlocaties klinkt. Hier spelen studenten van D'Drive vervolgens ook tijdens de rest van de avond een hoofdrol. Als 'trailer trash' bijvoorbeeld, als 'stoffige poppen' en in een act met tv-klussers 'Buurman en Buurman'.

In Triangel krijgen wandelaars door studenten van verschillende D'Drive-opleidingen een kijkje in de 'Vrouwenhemel'. Dit belooft een bijzonder spektakel te worden, waarbij het nog een uitdaging kan zijn om mensen toch in beweging te houden en filevorming te voorkomen.  

Startplek
Het is sowieso de hele avond druk op de campus aan de Julianalaan. Hier drommen eerst zo'n tweeduizend deelnemers samen om zich aan te melden. Na de start om 20 uur trekken de wandelaars richting stad, om uiteindelijk na een ronde van 10 kilometer weer te eindigen op de campus. Hier zorgt Middelbare Hotelschool Friesland voor een warm welkom en gelegenheid voor nog een hapje en drankje.  

Vanaf 20.45 uur arriveren hier de eerste wandelaars, die op een ander plek zijn gestart. Zij maken een kleine ronde door de Maakhal Techniek en het Atrium. Naast de D'Drive-act lopen wandelaars in Triangel langs de doeken met poëtische foto's, waarin Maartje Roos laat zien dat mbo'ers overal in de samenleving actief zijn.

Kaarten
Overdag is de organisatie op vrijdag 5 april al druk aan het opbouwen. De Midnight Walk duurt al met al tot 24.00 uur, dan wordt het weer rustig op de campus. Voor wie nog mee wil wandelen: er zijn mogelijk nog enkele plaatsen vrij voor startplek campus. Opgeven kan op de site van de Midnight Walk. Kosten: € 10,50. De opbrengst is voor elf goede doelen.