Denise Stinstra is FC-Student van het Jaar | Friesland College

Denise Stinstra is FC-Student van het Jaar

Geplaatst op 23 april 2015

Denise Stinstra, (Deinum, 19) studente Marketing & Communicatie, is in De Kanselarij in Leeuwarden uitgeroepen tot FC-Student van het Jaar. In een sfeervolle verkiezing werden ook de nominaties voor een LC Award verdeeld.

‘Sommige mensen onderschatten het mbo en zien het vooral als opstap naar hbo. Dat is onterecht. Ook in het mbo kun je ver komen en dingen doen waar je trots op bent.’ Met die woorden nam Denise de grote wisselbeker in ontvangst van Willem Neef, de winnaar van vorig jaar en dit keer jurylid.

Adoptie
Denise won de verkiezing met haar project, waarin zij een adoptieproject in Nederland opzette om kansarme jongeren in Indonesië te laten studeren. De jury was onder de indruk van haar inzet en van haar presentatie. Zij mag haar project presenteren in de landelijke verkiezing van de MBO-Raad, in het jaarlijkse Uitblinkersgala.

LC Awards
Ook kreeg Denise een nominatie voor een LC Award, de verkiezing waarin de Leeuwarder Courant de mooiste projecten in het Friese mbo en hbo presenteert in een speciale bijlage, in filmpjes op de LC-site en tijdens een feestelijke avond in het LC-gebouw.

Blokken als tafeltjes
Baukje Snieder (Styling design) verdiende ook een nominatie. Zij is bijzonder creatief, liep een mooie stage bij online woonmagazine Stek in Amsterdam en maakt vooral naam met haar ‘boomstamonderneming’. Zij bewerkt blokken boomstam, verft ze op en verkoopt de blokken als tafeltjes door heel Nederland. ‘Mensen komen ervoor uit de Randstad rijden.’

Op Malta
Een derde nominatie was voor Andrea Volbeda, studente Fastservice/catering. Zij is vastbesloten chef-kok te worden. De jury had bewondering voor haar ambitie en inzet. Lastig was dat Andrea nu op Malta stage loopt. Ook een droom van haar … Een filmpje en schriftelijk antwoord op een aantal vragen deed echter wonderen.

Veel lof was er ook voor Denzel Messak en Stefano Scabio, studenten Juridisch medewerker die een uitzendbureau voor stagiairs opzetten, en voor Otto Terpstra en Folkert Bouma voor hun inzet in de studentendeelraad van mbo Life Sciences. Ook zij presenteerden hun prject met verve, maar vielen net buiten de prijzen.

 

Bekijk een uitgebreide fotoreportage op Facebook