D’Drive Live: studenten met talenten

3 november 2022

Licht, camera, actie! Tijdens D’Drive Live in Neushoorn: een avondvullend programma waarin de studenten van de opleidingen Artiest Muziek en Theater - soms voor de eerste keer - hun talenten konden laten zien aan een echt publiek. Maar óók studenten Event, Licht & Geluid en Film & Media kregen de kans om te tonen wat zij in hun mars hebben. Door alle krachten te bundelen maakten zij er samen een spetterende avond van!

Om half 7 ’s avonds stond iedereen in de startblokken. Hier en daar nog een soundcheck, camera’s instellen en rennende leerlingen met portofoons. Niet veel later vulde Neushoorn zich met muziek. In het café, de Arena en de foyer speelden om en om verschillende bands, bestaande uit studenten van de opleiding Artiest Muziek. Waar voor sommigen zo’n optreden inmiddels bijna dagelijkse kost is, is D’Drive Live voor anderen het eerste echte optreden.

Een échte ervaring

Zo ook voor zangeres en eerstejaarsstudent Jennifer, die samen met haar band ‘Highway Life’ de avond aftrapte in het café. “Ik heb nog nooit voor zo’n publiek gestaan. Op een gegeven moment kon er zelfs niemand meer bij!” Dat is spannend, maar het hielp Jennifer ook: “Ik kreeg er echt een kick van en voelde me een échte artiest.” En dat alles helemaal echt was, was ook voor zangeres Chloe van de band Green Leaves van belang. “Door zo’n real life experience leer je hoe je met publiek om gaat en geeft het je zelfvertrouwen voor een volgende keer. Dan heb je het al eens meegemaakt.”

De tweede- en derdejaarsstudenten Muziek waren te vinden in de Arena en foyer. Hier straalde de rust en het plezier er vanaf. Voor hen is optreden al veel bekender terrein. Maar met publiek van ouders, vrienden en klasgenoten wordt het wel weer bijzonder.

Niet alleen de artiesten konden support verwachten. Ook de Licht & Geluid-studenten hadden genoeg aanmoediging. Zo was de moeder van tweedejaarsstudent Roos ook aanwezig. “Ik was hier nog nooit geweest en had hen nog nooit zo gezien. Hoe die het nu doet, daar heb ik echt bewondering voor. Ik ben gewoon apetrots!” En terecht. Want de goede inzet van alle studenten in de productie maakte de optredens nóg professioneler.

Ondertussen in…

Door alle gezelligheid rondom de bands zou je bijna vergeten dat in de Grote Zaal de studenten Acteur op het podium stonden te stralen. Studenten van Event bewaakten de grote deuren, om te voorkomen dat publiek tijdens de voorstelling binnen zou stappen en de sfeer zou verstoren.

Wie binnen was, kon een plekje vinden in de zaal en zich laten verrassen door verschillende theatergroepen met hun eigen interpretatie van het stuk ‘Waakhondje’ van Peer Wittenbols. “We mochten het stuk zelf maken en regisseren. Wanneer je dan net dat ene hoekstukje vindt, wordt je al heel enthousiast. Als het dan ook nog goed wordt ontvangen, is dat fantastisch”, vertelt acteur Koen na afloop van zijn stuk. “Je mag hier creatief zijn.”

Elk optreden kon rekenen op een groot applaus van het publiek. Bedoeld voor de artiesten, maar ook zeker voor de ondersteunende studenten. Want alleen samen zet je écht zo’n feestelijke avond neer.

Bekijk hier de foto's