CIOS’ers leren grenzen kennen tijdens Obstacle Run | Friesland College

CIOS’ers leren grenzen kennen tijdens Obstacle Run

Geplaatst op 8 maart 2017

Sportief spektakel op 7, 8 en 9 maart in Heerenveen
Bikkels trotseerden kou, wind, regen en lastige obstakels op 7, 8 en 9 maart in Heerenveen. Studenten van CIOS, school voor Sport & Bewegen, organiseerden een heuse ‘obstacle run’ voor hun eerste- en tweedejaars studiegenoten. Tijdens het hardloopevenement werden zij geconfronteerd met hun eigen fysieke en mentale grenzen.

De obstacle run vond plaats rond de locatie van het Friesland College-onderdeel CIOS aan de Abe Lenstra boulevard (Sportstad). Tientallen klassen streden om de eerste prijs, waarvan de winnaar volgende week bekend wordt gemaakt. In kou, wind en regen moesten ze een behoorlijk eind hardlopen. Daarnaast kwamen ze obstakels tegen waarbij ze elkaar konden ondersteunen. Er werd gesjouwd met zware balken en de studenten hielpen elkaar een houten muur over.

Tijgeren onder netten door, klimmen over balken ... met als slot een  zwemtochtje door een ijskoude sloot. Hoewel de deelnemers al doorweekt waren van de regen, viel hen deze laatste plons toch nog zwaar.

Team
Echte bikkels dus, de deelnemers. Extra moeilijkheid was dat ze als klas van start gingen en ook als klas weer moesten finishen. Een uiterst sportieve vorm van teambuilding, wat erg goed uitpakte. Ze hielpen elkaar fysiek waar nodig, maar ook mentaal was er voldoende support.

Aan de run zijn prijzen verbonden, waarbij als simpele regel geldt dat het team dat het snelst compleet over de finish komt, wint. De aanwezige EHBO-post bleek gelukkig ongebruikt.