CIOS'er Lisa Top naar Olympische Spelen | Friesland College

CIOS'er Lisa Top naar Olympische Spelen

Geplaatst op 26 oktober 2015

Een daverende verrassing bij de wereldkampioenschappen turnen afgelopen weekend in Glasgow. De Nederlandse dames, met in hun midden CIOS-student Lisa Top, leverden een historische prestatie door als achtste door te gaan naar de finale van het toernooi en zich daarmee te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janairo, komende zomer.

Door deze fantastische en onverwachte prestatie is Nederland na 40 jaar weer met een (dames)turnteam vertegenwoordigd op de Spelen. Lisa Top (Heerenveen, 19), studente van de opleiding Sport- en bewegingscoördinator, is een van teamleden die onder leiding van bondscoach (en oud CIOS-docent) Gerben Wiersma prima presteerden.

Supertrots
Met een fenomenale laatste sprong droeg Lisa bij aan het totale puntenaantal van 222. Ze is nog steeds onder de indruk: "Waauuw wat een dag. Het doel gehaald waar we eigenlijk alleen maar van konden dromen. Ik ben echt supertrots op dit team. Wat ben ik blij dat ik hier deel van heb mogen uitmaken!"

Andere prestaties
Na recent Europees kampioen te zijn geworden kon Roy Koffijberg (Dronten, 19), student bij School voor Commercie & Dienstverlening, op het WK onder 21 jaar in Abu Dhabi niet nogmaals stunten. Na een mooie winst in de eerste ronde moest Roy zich nu aan een sterke Rus gewonnen geven.

Short-tracker Dylan Hoogerwerf, student Mediavormgeving bij D’Drive, school voor Creatieve industrie & Pedagogisch werk, mag zich opmaken om met het Nationale Senioren Shorttrack Team naar Canada af te reizen voor een wereldbeker wedstrijd.


Op de foto: de dames van het Nederlandse turnteam, dat zich plaatste voor de Olympische Spelen. Tweede van rechts is Lisa Top.