CIOS-diploma’s in het stadion

1 juli 2020
Voor aanstaande voetbalcoaches is een stadion natuurlijk een prima plek om je vakdiploma te ontvangen. Veertien studenten van de opleiding tot trainer-coach aan het CIOS, school van het Friesland College, waren deze week dan ook welkom in het stadion van SC Heerenveen om hier hun welverdiende mbo-diploma op te halen. De studenten komen uit heel Noord-Nederland.

Het CIOS heeft veel contact met de KNVB en werkt nauw samen met de jeugdopleidingen van SC Heerenveen, waar veel studenten stages lopen. De diploma-uitreiking startte dan ook met videoboodschappen van Michel Vlap, die tegenwoordig voetbalt bij Anderlecht, en Michel Jansen, hoofd van de jeugdopleidingen van de club. Beiden zaten ooit zelf op het CIOS.

De ‘aftrap’ werd gedaan door CIOS-directeur Minke Molenaar. ‘Het is mooi dat we in deze bijzondere tijd de opleiding zo dicht bij de praktijk kunnen afsluiten. Dat past bij onze school. En ook goed dat het nu toch kan in een persoonlijk contact, want ook dát hoort bij het CIOS.’ Voor het slotstuk verplaatste het gezelschap zich naar de tribune en het gras. Nou ja, ongeveer tot de zijlijn…