Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart | Friesland College

Bouw Poppodium voor onder meer D’Drive gestart

Geplaatst op 23 oktober 2014

Een ‘brûsplak’, zo omschreef Anneke Holwerda van D’Drive de toekomst van het nieuwe Poppodium in Leeuwarden. De directeur van de creatieve opleidingen van het Friesland College hees zich in een witte jas en stapte in enorme laarzen om met onder meer wethouder Henk Deinum en Janpier Brands - toekomstig directeur van het Poppodium - een eerste paal de grond in te werken tegenover De Harmonie.

In deze bouwput moet in driekwart jaar een gebouw verrijzen, waar de popcultuur alle ruimte krijgt. D’Drive is hierin met allerlei opleidingen een belangrijke partner. ‘Voor echte vernieuwing om de 21e eeuw goed in te gaan’, stelde Holwerda.

Goede vibe
Janpier Brands ziet uit naar de samenwerking. ‘Er heerst een goede vibe in de stad’, stelde hij. Hij komt van de Academie voor Popcultuur. En die popcultuur is veel breder dan muziek: ‘Dans, video, festivals, eten en noem maar op… Het hoort er allemaal bij.’

Wethouder Deinum stelde blij te zijn dat de bouw na een lange aanloop nu echt is begonnen. Hij mocht de eerste paal in de grond boren. Het moet allemaal wat mee zitten, aldus Deinum, om er voor te zorgen dat het gebouw klaar is bij de start van het nieuwe studiejaar. ‘En dan is het een geweldige impuls voor de jongerencultuur van Leeuwarden en ruime omstreken.’

Studenten van D’Drive gaven meteen een voorproefje met knallende muziek en een aantal ‘louche zwervers’ op en rond de bouwplaats in het centrum van de stad.