‘Birds’ in het atrium van het Friesland College

5 november 2019
Veren in alle soorten en maten, van wol tot echte pauw… Van spierwit tot gitzwart ook, want vogels hebben vele kleuren. ‘Birds’ was het thema van de show, waarmee vierdejaars studenten van de opleiding Styling Design op het Friesland College dinsdag het examenonderdeel ‘leidinggeven’ in Leeuwarden afsloten.

Ze werkten hierin samen met eerstejaars studenten van de opleiding. Zo richtten ze zelf het atrium van de campus aan de Julianalaan in Leeuwarden in met afbeeldingen van vogels, groot en klein. Ook pimpten zij oude stoelen op aan de hand van het thema, van ‘Hummingbird’ tot ‘Angel seat’ met sierlijke witte vleugels - gemaakt van bordjes van plastic.

Het hoogtepunt was de show, waarin zij lieten zien hoe je kleding kunt verfraaien. Er waren twee heel bijzondere deelnemers: kerkuil Simba en woestijnhavik Meeco. Simba bleef keurig zitten, maar Meeco was nogal onder de indruk van al die mensen en vloog weg om het atrium te verkennen. De vogel kwam heelhuids terug, om toch nog even te poseren voor de groepsfoto.