Bijzondere meubels en show met designmode

24 juni 2019
Met een expo van heel veel bijzondere meubels - van gepimpt oud tot helemaal handgemaakt - én twee shows met verrassende designmode van studenten is De Harmonie in Leeuwarden op 27 juni het domein van D’Drive, de school voor de creatieve industrie van het Friesland College. Er valt weer mooi werk te zien.

‘It’s time’ is het motto waarin de studenten dit jaar inspiratie zochten voor hun Design Expo en Fashionshow. Ze hadden in ieder geval éen gezamenlijk doel voor ogen: het is tijd om te laten zien wat voor talent bij D’Drive rondloopt. Een andere boodschap: kijk nú verder dan het aantal ‘likes’ op Instagram en denk na over hoe het gaat met de wereld.

Bijzondere vondsten
Verder kon het alle kanten op. Dat geeft altijd bijzondere vondsten. Zo maakten mbo-studenten van Styling Design als examenwerk een bonte collectie aan waterwezens, die trots de wereld in blikken. Anderen maakten onder meer meubels van gerecycled materiaal, afkomstig van Omrin. Dan kun je best een leuk tafeltje maken van een stapel Linda’s en wat ijzer. Zo is er op de Expo van alles te koop, van deze jonge ondernemers in opleiding.

Studenten Interieurdesign ontwierpen onder meer maquettes voor ‘tiny houses’ en geven flitsadvies met slimme interieurtips. Van de opleiding Creatief Vakman is veel examenwerk te zien en tweedejaars studenten maakten houten nachtkastjes, waarin al veel vakmanschap is te zien. Zij startten met massieve balken van essen of eiken, om er welgevormde kastjes met scherpe hoeken en soepele rondingen van te maken.

Verrassende mode
In de eindcollecties van de studenten Modedesign komen allerlei thema’s voorbij, als inspiratie voor verrassende eindcollecties. Om maar wat te noemen: van Engelse royals en getal phi tot de kracht van bomen en favoriete muziek. Zo maakte Felicia Cecilia Kooistra haar collectie met De Française in gedachten: vrij, eenvoudig maar wel chique.

Irene Romar keek voor haar collectie ‘Weg naar vrede’ en de styling van haar foto’s naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog en gebruikte ook stoffen uit die periode. Zo komen eindcollecties van 21 studenten voorbij op de catwalk, samen met een altijd indrukwekkende reeks bijzonder werk van alle studenten van de opleiding.

Kom langs
Neemt u gerust een kijkje  op de expositie waar de studenten van  styling, interieur design en creatief vakman hun werk presenteren. Bewonder de creaties van de mode studenten tijdens de modeshow tijdens een van de shows. En stem op je favoriet. Lijkt je dit leuk? Bestel hier dan alvast kaarten voor één van de shows.