Diner Friesland College levert 17.000 euro op voor straatkinderen

4 juni 2019

Het diner met vier gangen was heerlijk, met een Braziliaanse ‘twist’. En met 120 gasten leverde het benefietdiner Help mij Leven in het Grand Café van het Friesland College in Leeuwarden maandag welgeteld €17.000 op om straatkinderen in de favela’s van Rio de Janeiro bij te staan.

De kok was ook niet de minste: Kees Meinderts, chef-kok in Landgoed Lauswolt. Hij werd bijgestaan door aanstaande professionals van de Middelbare Hotelschool Friesland (MHF), onderdeel van het Friesland College. Piter Wilkens zorgde met steun van D’Drive voor de muziek.

De opbrengst van de avond gaat naar de stichting Help mij Leven, opgericht door oud-Grouster Robert Smits. Hij probeert straatkinderen met onderwijs en sport een betere toekomst te geven. Hiernaast vangt hij kinderen met een achtergrond van diepe armoede en verwaarlozing op in een woonboerderij in Pequiri, nabij Rio.

Negen Friezen gaan binnenkort in Pequeri onderkomens opknappen. De reis en verblijf betalen zij zelf, maar voor de materialen zoeken zij sponsoren. ‘Naast het samenwerken en leren in de praktijk vinden wij het belangrijk dat studenten beseffen dat je met jouw inzet altijd iets kunt bijdragen aan een betere wereld’, stelde MHF-directeur Tom Valk. De studenten waren dan ook hard aan de slag, de plek was goed en de gasten genoten van een bijzondere maaltijd.