Afscheid in stijl met FestD'val | Friesland College

Afscheid in stijl met FestD'val

Geplaatst op 5 juni 2015

Er stonden tentjes met een warme hap, een caravan voor muntjes, een bar, twee grote podiumtenten en er was heel veel muziek, dans en toneel. D'Drive nam in stijl afscheid van de locatie Jupiterweg in Leeuwarden, met een mooi FestD'val.
 
Zon was er ook, zeker toen het festival 's middags opende met de eerste ronde bands, dj's en voorstellingen. Iedereen kon neerstrijken aan de lange tafels of gestrekt op de zitmeubels, die ruwweg van pallets waren getimmerd.
 
Studenten en docenten stapten in een vloeiende reeks op stage A en B, of traden op in het gras. Alles onder controle, totdat rond 8 uur 's avonds bleek dat Buienradar gelijk had en die rode vlek toch echt over Leeuwarden trok. Dan blijf je niet buiten, ook al viel het met de bliksem, regen en wind uiteindelijk wel mee.
 
Naar binnen
De hiphopdans van een groep eerstejaars was de laatste act buiten, want Tickets go Past kwam niet verder dan de soundcheck. Toen moest iedereen naar binnen en werd alle apparatuur buiten snel afgedekt met grote lappen plastic. Buiten was het afgelopen.
 
En toen? Toen was het even wachten tot er voor Make Believe, de slotact met roots in D'Drive, in de centrale ruimte snel een goede set was opgebouwd om het FestD'val en negen jaar les, oefenen en zweten in een verbouwde garage waardig af te sluiten.
 
Na de zomervakantie verkast D'Drive naar een andere inspirerende plek: het Harmoniekwartier, waar D'Drive een splinternieuw gebouw gaat delen en nauw gaat samenwerken met Neushoorn.