Accolade en Friesland College bieden nieuwe praktijkroutes | Friesland College

Accolade en Friesland College bieden nieuwe praktijkroutes

Geplaatst op 20 april 2016

Woningbouwcorporatie Accolade is voor het Friesland College een stevige partner, met name als het gaat om praktijkroutes in de techniek. Zo’n 25 Friesland College-studenten leren hun vak in de praktijk bij Accolade. Samen bieden beide organisaties nu nieuwe praktijkroutes aan in de bouw, ict en elektro.  

Service
Samenwerking was er al, zoals bij de opleiding Servicemedewerker gebouwen. Studenten van deze opleiding gaan op pad met ervaren vakmensen om onderhoudsklussen te doen bij huurders van Accolade, dat actief is in de gehele provincie. Het gaat zowel om klein onderhoud als om grote renovaties en verbouwingen. Eén dag in de week krijgen ze theoretische ondersteuning bij Accolade zelf, verzorgd door docenten van het Friesland College.

Toolz
Accolade en Friesland College gaan de bestaande samenwerking nu dus verder uitbreiden. Beide partijen bieden via de Toolz-constructie een extra variant aan in een carrouselmodel, dat plaats biedt aan studenten in de vakgebieden bouw, ict en elektrotechniek. Op deze manier kunnen zij hun mbo-diploma halen in een praktijkroute.

Woensdag 20 april tekenden namens Accolade Jan Slager en namens het Friesland College Wietse Smit het nieuwe samenwerkingscontract.