Monique Visser-Bos | Friesland College

Docent Fastservice/catering & Facilitair, School voor Zorg, Service & Welzijn

Aan heldere woorden geen gebrek voor Monique!

Monique doet haar best om de opleiding Fastservice/catering beter op de kaart te zetten. Doordat de opleiding maar op twee roc’s in Nederland wordt aangeboden, is er geen lesmateriaal. Dit ontwikkelt ze daarom samen met een collega. Monique wil het onderwijs namelijk graag vernieuwen en is dan ook altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied.

Veel studenten zien haar als een strenge docent. “Ik ben hard, maar zo is de horeca ook”, weet ze. Monique heeft namelijk zelf twintig jaar lang in de horeca gewerkt. Hier komt haar 'harde' aanpak dan ook vandaan. Ze vindt het belangrijk dat studenten uiteindelijk een diploma halen en aan het werk kunnen. Ongeacht wat studenten doormaken. “Als de thuisbasis niet goed is, dan komt het niet tot leren.” Daar zet ze dan ook op in.

Daarnaast gaat Monique dit jaar voor de tweede keer op rij mee op excursie naar Malta. Studenten lopen hier stage bij bedrijven, docenten bieden ondersteuning en een luisterend oor: “Studenten keren soms compleet anders terug, dat is zo mooi om te zien.”