Miks Welzijn | Friesland College

“Een gouden combinatie van organisatie en student”

Miks Welzijn zet zich niet alleen in voor de kwetsbare inwoner van de gemeente De Fryske Marren, maar ook voor CIOS-studenten die daar in de praktijkroute hun studie volgen. Studenten zijn hier volop actief in het werkveld en kunnen een eigen draai geven aan hun stage. Opdrachten worden niet vanuit de opleiding gestuurd, maar komen rechtstreeks vanuit de echte praktijk. Er wordt actief ingespeeld op de ontwikkelingen en is er voldoende kennis in huis. Studenten krijgen van elk aspect iets mee. Medewerkers vanuit de organisatie beschouwen studenten dan ook als volwaardige collega’s. “Die wisselwerking is heel waardevol”, vinden zij.

Miks welzijn speelt in op maatschappelijk ontwikkelingen en is hierin een voorloper in het werkveld. Door de veelzijdige kennis bij de beweegcoaches en de samenwerking met de studenten vindt er een waardevolle kennisoverdracht plaats. Studenten worden gezien als volwaardige collega’s en voelen zich onderdeel van de organisatie.

En dat is ook precies de kracht van Miks Welzijn: een divers team, waar studenten breed ingezet worden. Zelfs Tweede Kamerlid Antje Diertens bracht een bezoek aan deze praktijkroute in Joure om met eigen ogen te zien hoe studenten met veel plezier aan hun ontwikkeling werken.

Benieuwd hoe leerbedrijf Miks Welzijn de CIOS-praktijkroute op de kaart heeft gezet? Bekijk dan onderstaand filmpje:.