Mediavormgever Interactieve vormgeving 4 | Friesland College
Mediavormgeving is een brede opleiding. Je wordt opgeleid als allround vormgever. Je krijgt de kans je tijdens de opleiding te profileren in bepaalde richtingen als GrafischInteractief3D en audiovisueel. Bij de uitsroomrichtimng Game Artist ben je vooral bezig met 3D design en werk je intensief samen met Game developers.

Hieronder vind je meer informatie over de wereld van de interactieve vormgeving

Als mediavormgever interactive vormgeving ontwerp je ook digitale producten zoals apps en websites. Je bent creatief en daarnaast heb je interesse in de techniek. Jij weet alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar een lay-out voor een website. Je bedenkt een campagne om een bedrijf te promoten en je ontwerpt een iPad-magazine. Je combineert geluid en beeld en kunt animeren. Je bent van begin tot eind betrokken bij producties en onderhoudt de contacten met de opdrachtgever.

Je leert vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Ook leer je hoe je je ontwerp voor een website of app kunt realiseren. Je leert de basis van HTML5, de Adobe-programma’s, WordPress en PHP.  Daarnaast leer je omgaan met concept-ontwikkeling.

Tijdens je studie werk je in projecten aan veelal echte opdrachten.

In projecten en cursussen maak je producten waar je kennis van verschillende vakken samenvoegt. Denk aan een portfoliowebsite, een mobiele app, een interactieve presentatie of een online magazine. 

Diploma en dan ...
Als mediavormgever kun je aan de slag bij gespecialiseerde mediaproductiebedrijven, maar ook bij afdelingen van onder andere reclamebureaus, ontwerp- of webdesignbureaus of uitgeverijen. Je kunt ook als zelfstandig ondernemer of freelancer werken. 
 
Met het diploma mediavormgever ben je toelaatbaar bij diverse HBO’s, zoals Communication en Media design of Communicatie.
Bij de NHL Hogeschool krijg je in het 1e jaar vrijstelling voor 30 EC’s. Dit betekent een half jaar verkorting van je HBO studie.