Mediavormgever grafische vormgeving 4 | Friesland College
Mediavormgeving is een brede opleiding. Je wordt opgeleid als allround vormgever
Je krijgt de kans je tijdens de opleiding te profileren in bepaalde richtingen als grafisch, Interactief , 3D en audiovisueel. Bij de uitsroomrichtimng Game Artist ben je vooral bezig met 3D design en werk je intensief samen met Game developers.

Hieronder vind je meer informatie over de wereld van de grafische vormgeving

Als grafisch vormgever ontwerp je drukwerk, zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. En ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies.

Je bent creatief en kunt goed overweg met computers. Je zet ideeën om in beeld en weet hoe je je plannen moet presenteren. Daarnaast heb je verstand van trends en volg je de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vormgeven op de voet.

De opleiding
Vanaf de start van je studie werk je in projecten aan veelal echte opdrachten. Daarnaast leer je in trainingen en cursussen omgaan met de software die je nodig hebt, zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Je doet kennis op van kleurenleer, typografie, tekst- en beeldopmaak en fotografie. Ook leer je illustreren en visuali-seren.

Later in de opleiding leer je hoe je je ideeën kunt presenteren aan de klant. Je krijgt vakken als marketing-communicatie en ondernemersvaardigheden en je ontwikkelt gevoel voor styling en trends. Tijdens je opleiding loop je in totaal één jaar stage.

Hier ontwerp je als mediavormgever drukwerk, zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. En ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies. Ook ontwerp je de interfaces van Websites en apps.

Diploma en dan ...
In combinatie met een flinke dosis ondernemersvaardigheden kun je uiteindelijk werken in een ontwerpstudio, een reclamebureau, een drukkerij of een webdesignbureau. Maar je kunt je ook als zelfstandig ontwerper vestigen. Mocht je na je opleiding verder willen studeren dan behoren HBO Communicatie en Multimedia, HBO Communicatie of de kunstacademie tot de mogelijkheden.