Mediavormgever 4 | Friesland College
Mediavormgeving is een brede opleiding. Je wordt opgeleid als allround vormgever
Je krijgt de kans je tijdens de opleiding te profileren in bepaalde richtingen als grafisch, Interactief , 3D en audiovisueel. Bij de uitsroomrichtimng Game Artist ben je vooral bezig met 3D design en werk je intensief samen met Game developers.

Hieronder vind je meer informatie over de wereld van de grafische vormgeving

Als mediavormgever houd je je op verschillende vakgebieden bezig. Denk aan het ontwerpen van drukwerk, zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. En ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies.

Daarnaast kan je digitale producten vormgeven zoals apps en websites. Je bent creatief en daarnaast heb je interesse in de techniek. Jij weet alles van concept en interface design, usability en navigatie. Je ontwerpt een huisstijl en vertaalt deze naar een lay-out voor een website. Je bedenkt een campagne om een bedrijf te promoten en je ontwerpt een iPad-magazine. Je combineert geluid en beeld en kunt animeren. Je bent van begin tot eind betrokken bij producties en onderhoudt de contacten met de opdrachtgever.

Je leert vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Ook leer je hoe je je ontwerp voor een website of app kunt realiseren. Je leert de basis van HTML5, de Adobe-programma’s, WordPress en PHP.  Daarnaast leer je omgaan met concept-ontwikkeling.

De opleiding
Vanaf de start van je studie werk je in projecten aan veelal echte opdrachten. Daarnaast leer je in trainingen en cursussen omgaan met de software die je nodig hebt, zoals Photoshop, InDesign en Illustrator. Je doet kennis op van kleurenleer, typografie, tekst- en beeldopmaak en fotografie. Ook leer je illustreren en visuali-seren.

Later in de opleiding leer je hoe je je ideeën kunt presenteren aan de klant. Je krijgt vakken als marketing-communicatie en ondernemersvaardigheden en je ontwikkelt gevoel voor styling en trends. Tijdens je opleiding loop je in totaal één jaar stage.

Hier ontwerp je als mediavormgever drukwerk, zoals posters, flyers, advertenties, boekomslagen en magazines. En ook billboards, verpakkingen en stickers. Je ontwikkelt complete huisstijlen voor bedrijven en voorziet hen daarbij van advies. Ook ontwerp je de interfaces van Websites en apps.

Diploma en dan ...
In combinatie met een flinke dosis ondernemersvaardigheden kun je uiteindelijk werken in een ontwerpstudio, een reclamebureau, een drukkerij of een webdesignbureau. Maar je kunt je ook als zelfstandig ontwerper vestigen. Mocht je na je opleiding verder willen studeren dan behoren HBO Communicatie en Multimedia, HBO Communicatie of de kunstacademie tot de mogelijkheden.