Mediavormgever | Friesland College

KInderboeken en leermiddelen uitgedeeld op basisschool
Zowel de kinderen als de juffen en meesters waren enthousiast. Anja Dijkstra, juf groep 1: “Het was helemaal geweldig. Het niveau van de boeken was ook precies goed voor de groep." Lees meer

Een glossy magazine, een nieuwe huisstijl, een trendy webdesign,een animatie of een game.  Daar kunnen ze je voor wakker maken. Dat is de wereld van de ontwerper/designer. Jij maakt waar anderen zich aan vergapen! 

Nieuwe media zijn hot! Voor het ontwikkelen van deze media zijn zowel nationaal als internationaal veel mediavormgevers nodig. De mediabranche is erg dynamisch en biedt daardoor volop mogelijkheden. Je kunt aan de slag bij een animatiebedrijf, gamingbedrijf, een reclamebureau, grafisch ontwerpbureau of een audiovisueel bedrijf. Daarnaast kiezen steeds meer vormgevers voor het zelfstandig ondernemerschap. 

Een Allround opleiding
Je wordt allround opgeleid en krijgt de kans je tijdens de opleiding te profileren in bepaalde richtingen als grafisch, interactief of gamedesign. Of op het gebied van 3D of audiovisueel.

Meer informatie over de hoofdgebieden van Mediavormgever vind je bij onderstaande links:

Grafische vormgeving
Als grafisch vormgever van brochures, tijdschriften posters, websites en apps maar ook huisstijlen.
Interactieve vormgeving
Als interactieve mediavormgever ben je bezig met de vormgever van allerei media-uitingen. Dit kunnen zowel interactieve, animatie-, als audiovisuele producten zijn.
Game artist
Als game artist ben je bezig met het ontwerpproces van games, spesituaties, karakters en designachtergronden 

 

Actueel