Medewerker ICT 2 | Friesland College
Let op: numerus fixus opleiding 
Dit is een opleiding waarvoor maar een beperkt aantal opleidingsplekken (20) beschikbaar is. Meld je aan voor 1 april. Meer informatie over de toelating

Als medewerker ICT zorg je ervoor dat alle medewerkers op hun werkplek een goed wer-kende computer hebben. Je stelt deze computers samen uit verschillende onderdelen en vervangt wat kapot is. Je behandelt storingen, legt bekabeling aan en doet periodiek onderhoud aan de computers.  Maar ook komen bijvoorbeeld beveiliging, elektrische installatietechniek en robotica aan de orde.

De opleiding

Je leert het vak zoveel mogelijk in de praktijk. Vanaf dag één ga je aan de slag onder begeleiding van een ervaren vakman. Daarvoor hebben we afspraken gemaakt met verschillende bedrijven en instellingen. Deze bedrijven hebben behoefte aan mensen op het gebied van ICT, maar ook aan mensen die breed inzetbaar zijn. 

Tijdens je opleiding krijg je te maken met de beroepsgerichte vakken op het gebied van ICT en maak je kennis met vakken als installatietechniek en elektrotechniek. Daarnaast krijg je ook de algemene vakken Nederlands, rekenen en Engels.

Na je diploma kun je aan het werk bij automatiseringsafdelingen van bedrijven of in de computerhandel. Wil je verder leren? Met dit diploma kun je doorstromen naar niveau 4.