Voorlichting | Friesland College

Welke opleiding past bij mij? Welke school moet ik kiezen? Het Friesland College daagt je uit de juiste opleiding te vinden. Kom kijken en zie en ervaar wat het Friesland College jou te bieden heeft. Zet onderstaande data dus alvast in je agenda!

Open dagen
Wie zich alvast wil oriënteren op een mbo-opleiding of (bijna) toe is aan het maken van een keuze voor een mbo-opleiding, is van harte welkom op onze Open dagen. Deze vinden plaats op:

Woensdag 21 november, 16.00 - 20.00u

en op

vrijdag 25 januari, 14.00 - 21.00 u en
zaterdag 26 januari, 9.30 - 13.00 u
.

Open middagen
Zit je in het laatste jaar in het voortgezet onderwijs, ben je toe aan het maken van de keuze voor een mbo-opleiding en ben je benieuwd of het Friesland College een opleiding heeft die aansluit bij jouw interesse? Kom dan voor meer informatie naar de Open middagen in Leeuwarden en Heerenveen. Deze vinden plaats op:

6 maart, op de hoofdlocaties Leeuwarden en Heerenveen, van 16.00 - 18.00 uur

en op

29 mei van 16.00 - 18.00 uur.

op 29 mei kun je op verschillende locaties informatie krijgen over de mbo-opleidingen bij het Friesland College. Je kunt je daar, als je dat wilt, ook meteen aanmelden voor een opleiding, zodat je vóór de zomervakantie je vervolgopleiding geregeld hebt en je met een gerust gevoel op vakantie kunt. Deze Open middag is er voor zowel jongeren als volwassenen.

Last minute Infomarkt
Wil jij in september nog starten met een opleiding en heb je behoefte aan meer informatie voordat jij je inschrijft? Kom dan naar de last minute Infomarkt op 29 augustus van 16.00 tot 18.00 uur.

Hier kun je informatie inwinnen over alle mbo-opleidingen voor jongeren en voor volwassenen en over de mogelijkheden van de praktijkroute. Medewerkers van het Friesland College beantwoorden graag je vragen. En als je dat wilt, kun je de inschrijving meteen regelen, zodat je de week daarna kunt starten in de introductieweek. Mis niks en kom langs!

Beleefdagen
Zit je in het laatste jaar in het voortgezet onderwijs en ben je toe aan het maken van de keuze voor een mbo-opleiding, maar wil je graag weten of de gekozen opleiding wel echt iets voor je is, geef je dan op voor een Beleefdag.

Tijdens de Beleefdagen kun je bij het Friesland College terecht om sfeer te proeven, te praten met studenten en medewerkers of om een dag mee te lopen. Meld je aan en maak het mee!

Meer informatie
Wil je daarnaast ook wat meer lezen over de opleidingen? Dat kan. Op deze website onder opleidingen vind je veel informatie. Daarnaast is er een keuzewijzer beschikbaar die je kunt aanvragen. In de keuzewijzer vind je een overzicht van alle opleidingen.

En natuurlijk kun je het hele jaar met je vragen terecht bij het FC-Adviescentrum.