Vavo | Friesland College

Pak die kans … en haal (alsnog) je diploma voor vmbo-tl/mavo, havo of vwo!
De afkorting vavo staat voor vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenen onderwijs. Bij ons heb je de mogelijkheid om de certificaten te halen voor de examenvakken waarvoor je op je eigen school een onvoldoende had. Zo zorg je ervoor dat jouw cijferlijst alsnog aan de landelijke exameneisen voldoet. Als je bij ons nog maar één vak hoeft te doen om je diploma te halen, dan is het in sommige gevallen mogelijk om tegelijkertijd een mbo opleiding te beginnen.

Heb je nog niet eerder examen gedaan, dan kun je ook het laatste jaar of de laatste twee jaar van vmbo-tl/mavo, havo of vwo doen. In plaats van een deelpakket kies je dan voor een volledig vakkenpakket.

Het halen van een certificaat per vak duurt altijd 1 jaar. De examens zijn hetzelfde als in het reguliere onderwijs met dezelfde slaag- en zakregeling.

Aanmelden voor een intake

Wij vinden het belangrijk dat je bij ons de opleiding kiest die het best bij je past en dat je hiervoor de juiste vooropleiding hebt. Daarom willen we met jou kennismaken tijdens een intakegesprek.

Meer informatie en aanmelden voor een intake.

 

Het VAVO magazine is uit!

We zijn er supertrots op: de zesde editie van ons VAVO magazine! Door en voor onze leerlingen en medewerkers gemaakt en daarmee geeft de inhoud van dit magazine heel goed weer hoe de sfeer is bij ons op het VAVO en hoe we hier werken.

Lees het VAVO magazine

 

 

Actueel

  • Geslaagd bij het VAVO!

    Geslaagd bij het VAVO!

    Het was een spannende week voor leerlingen van het VAVO die afgelopen donderdag te horen kregen of ze geslaagd waren voor hun diploma of certificaten. De slagingspercentages zijn… Lees meer »