Applicatie- en mediaontwikkelaar | Friesland College

Micha de Haan, 1e jaars opleiding applicatieontwikkeling Heerenveen
“Het allerleukste aan de opleiding is de variatie, je kan doen wat je wilt. Je krijgt te horen wat er in ieder geval in het project moet, waarna je verder de vrije hand krijgt. De een maakt een spel, de ander een app en weer een ander maakt een website.”

Kijk maar om je heen, websites, smartphones, interactieve tv’s…
Wie maakt dit? De ontwikkelaar!
Ben je leer- en nieuwsgierig genoeg om je hier in te verdiepen? Dan schuilt er in jou misschien wel een developer waar de wereld rekening mee moet houden. Er liggen boeiende beroepen op je te wachten: front-end developer, back-end developer, app developer of game developer. En over je toekomst hoef je je geen zorgen te maken. Want geen beroep is zo gevraagd als dat van een ontwikkelaar!

Je leert vanaf een ontwerp apps, websites en crossmediale producten te ontwikkelen en te realiseren. Je werkt met talen als bijvoorbeeld Python, XML, Javascript, .NET, CSS, SQL, PHP, SQL. Hoe integreer ik video en grafische onderdelen in een app voor smartphones? Hoe bouw ik een game of applicatie? Het zijn allemaal vragen waar jij tijdens je opleiding de antwoorden op vindt.

We bieden in deze richting de volgende mbo-opleidingen: