Media, Games & IT | Friesland College

Begrippen als netwerken, e-commerce, multimedia, games en telewerken zijn al niet meer weg te denken. We vinden het heel normaal dat computers, printers en telefoons onderling met elkaar zijn verbonden. En internet is voor de meesten heel vanzelfsprekend. Waar we niet altijd bij stil staan is dat het ontwikkelen en onderhouden van deze moderne technieken, het maken van software, games en animaties, vooral mensenwerk is. Voor vormgevers, ontwikkelaars en ontwerpers is dit dagelijks werk. Wil jij ook op technisch of creatief gebied bezig zijn met computers? En vraag jij je af waar je dit alles kunt leren? Mbo Media, Games en IT, that’s IT!

Media

Het werk van grote reclamebedrijven en drukkerijen is veranderd. De markt verschuift van offline naar online. Het huidige drukwerk verplaatst zich grotendeels naar producten als een tablet of interactieve tv. Op dit moment is er op de arbeidsmarkt vraag naar mediavormgevers die, in samenwerking met programmeurs en marketing-/communicatieafdelingen, de digitale mogelijkheden weten te benutten. Het beheersen van interactieve vaardigheden en ´motion graphics´ is daarbij erg belangrijk.

Games - Development

Ook de game-industrie begint steeds meer op te komen. Niet alleen voor kleine games op tablets en mobieltjes, maar ook voor games om van te leren, de zogenaamde ‘serious games’. Voor de developers is het belangrijk om ervaring te hebben in het programmeren van websites en apps, maar ook een goede beheersing van een programmeertaal is van groot belang.

IT

Op het gebied van ICT is er vooral vraag naar mensen die specifieke apparatuur en servers kunnen installeren en repareren. Het beheren van netwerken en het kunnen werken met ‘cloud’, ‘virtualisatie’ en ‘open source’ is een vereiste.

De drie gebieden samen

Ontwerpers creëren de voorkant: de indeling van een website, de animaties in de interactieve magazines en het gamedesign. De programmeurs schrijven de code en zorgen voor een werkende achterkant. De ICT’ers zorgen voor de onderkant. Zij zorgen ervoor dat alles online werkt, veilig is in gebruik, beveiligd is tegen hacken en dat iedereen ermee kan werken. Als deze drie gebieden goed samenwerken, is het geheel pas compleet!

Bekijk de brochure


Andere richtingen bij D'Drive
Kijk ook eens bij de andere richtingen die D'Drive aanbiedt:

Actueel