Loopbaanadvies | Friesland College

Heb je extra hulp nodig bij het maken van een opleidingskeuze? Wil je overstappen naar een andere opleiding? Of wil je starten met een opleiding in de loop van het schooljaar? Maak dan eens een afspraak bij een loopbaanadviseur. Jullie gaan in een individueel gesprek samen na wat voor jou de beste leerroute is en wat het best bij je past. Voor een goed loopbaanadvies is het soms belangrijk dat je meer inzicht krijgt in je capaciteiten en interesses.

Wat moet je doen?

  • Je twijfelt over je opleidingskeuze en wilt graag advies van een loopbaanadviseur. Loop dan binnen tijdens het inloopspreekuur (zie de informatie hieronder) of maak een afspraak via het FC-Adviescentrum.
  • Je volgt een opleiding bij het Friesland College en wilt intern overstappen naar een andere opleiding: neem contact op met je coach. Deze zorgt ervoor dat jij ondersteuning krijgt bij jouw overstap.
  • Je wilt op een willekeurig moment in het schooljaar starten met een opleiding. Of je volgt bij een andere school een beroepsopleiding en je wilt overstappen naar het Friesland College. Als dit voor jou geldt, meld je dan aan via de website van het Friesland College voor de opleiding van jouw keuze. Weet je nog niet wat je moet kiezen? Kies dan voor FC-XL Search, het oriëntatieprogramma van FC-XL. Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een gesprek met een loopbaanadviseur. Die bespreekt met jou je opleidingsroute.

Inloopspreekuur loopbaanadvies
Wil jij een gesprek met een loopbaanadviseur? Dat kan tijdens het inloopspreekuur. Loopbaanadvies kan van belang zijn voor, tijdens of na je opleiding. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een opleiding, bij twijfel over overstappen naar een andere opleiding of bij het zoeken naar een vervolgopleiding. Een loopbaanadviseur kijkt samen met jou wat je wilt, wat je kunt en wat het beste bij je past.

Dagen en tijden inloopspreekuur
Op maandag t/m vrijdag tussen 11.30 en 12.30 uur kun je terecht bij een loopbaanadviseur zonder dat je een afspraak hoeft te maken.

Locaties inloopspreekuur
Leeuwarden: FC-Adviescentrum, gebouw Triangel, Julianalaan 97
Heerenveen: FC-Adviescentrum, Sportstad, Abe Lenstra boulevard 29