Extra begeleiding via FC-Support | Friesland College

Passend onderwijs voor iedereen
Het Friesland College heeft oog voor iedere student. Het is belangrijk dat jij je talent ontwikkelt en jouw passie weet te vinden, met een hoop extra’s om de toekomst met vertrouwen tegemoet te treden. En omdat alle mensen verschillend zijn, kunnen studenten op het Friesland College rekenen op veel persoonlijke begeleiding. ‘Met respect voor ieders verhaal’, zo noemen wij dat.

In ons onderwijs zit veel ruimte voor maatwerk, om er voor te zorgen dat lessen en stages zo goed mogelijk aansluiten op jouw leerstijl. Docenten bieden uitdaging en nemen je serieus, dus zorgen ervoor dat je écht vooruitgaat door het goede zetje op het juiste moment. Ouders en verzorgers worden hier nauw bij betrokken.

Wij bieden een veilige omgeving, waarin een vaste docent/coach je vertrouwde contactpersoon is. Jouw ontwikkeling en jouw loopbaan staan centraal, om het beste uit jezelf te halen.

Soms moet er meer gebeuren aan ondersteuning of aanmoediging, als er in de weg naar het diploma grote hobbels liggen. Dat kan van alles zijn. Topsport naast je opleiding? Grote problemen thuis, waardoor je op school achterstanden oploopt of misschien even helemaal niet naar school kunt?

Er kan van alles gebeuren. Als je meer steun nodig hebt, heeft het Friesland College allerlei mogelijkheden om je te helpen. Je contactpersoon weet er alles van. Hieronder vind je een overzicht.

Het zijn allemaal voorzieningen, waarmee we veel ervaring hebben. En als je nou al voor je start bij een opleiding weet dat je wat extra steun goed kunt gebruiken, geef dat dan aan bij je intakegesprek. Dan kunnen wij daar meteen rekening mee houden. Het Friesland College heeft immers oog voor iedere student…

Extra begeleiding
Heb je extra begeleiding nodig tijdens je opleiding, dan kun je als student bij het Friesland College gebruik maken van: