Als je werkt in of om een zwembad, bevind je je in een vrolijke sector waarin van alles te beleven valt. Of je nu zweminstructie geeft of (zwem)activiteiten en evenementen organiseert. Het aantal zwembaden bij gemeenten, zwembadexploitanten, recreatiebedrijven, hotels en attractieparken is enorm toegenomen. Door de vergrijzing, het verloop onder het zwembadpersoneel en door de huidige eisen op het terrein van veiligheid en hygiëne is er in binnen- en buitenland grote vraag ontstaan naar allround medewerkers.
Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.
De cursus Zwemonderwijzer heeft een flexibele instroom. In overleg met jou wordt het startmoment bepaald. Houd er rekening mee dat de cursus wordt aangeboden in combinatie met de reguliere lessen van het CIOS. Bij voldoende aanmeldingen starten we een aparte groep cursisten.
De cursus voldoet aan de eisen die gesteld worden bij de beroepsopleiding Allround medewerker zwembaden van het Nationaal Platform Zwemveiligheid. Als je de cursus haalt, dan ontvang je het deelcertificaat Lesgever zwem A/B/C. Het branchediploma ALH wordt uitgereikt als alle drie certificeerbare cursussen zijn afgerond.
De cursus duurt gemiddeld 35 weken, afhankelijk van jouw ervaring. Houd rekening met een studiebelasting van ongeveer 8 uren per week. Hiervan zal 3 uur op school worden besteed en 6 uur aan stage bij een zwembad of het leerbedrijf van het CIOS Heerenveen/Leeuwarden. Daarnaast heb je 1 tot 4 uur studietijd nodig voor voorbereidingen en het verwerken van les- of cursusopdrachten.
Met het deelcertificaat Lesgever zwem A/B/C kun je aan de slag in een gemeentelijk zwembad, hotel, recreatiebedrijf of attractiepark.
Je bent toelaatbaar voor deze cursus als je:
De kosten voor de cursus zijn € 1.150,-. Dit is inclusief lesmateriaal en examen. Soms betaalt je werkgever (een deel van) de kosten.
Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.
Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.
Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.
Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met: expertisecentrumcios@fcroc.nl.