Zelfrijdende auto's, laserkoplampen en parkeren op afstand. Door de ontwikkeling van hightech-snufjes op het dashboard en steeds slimmere motoriek onder de motorkap staat de mobiliteitsbranche nooit stil. Heb jij interesse in auto's en/of andere voertuigen en leg je gemakkelijk contact met klanten, dan heb je misschien een gouden combinatie in handen om verkoper bij een autodealer of truckdealer te worden. Als verkoopadviseur in de mobiliteitsbranche luister je haarscherp naar de wensen van de klant en geef je een betrouwbaar en professioneel advies. Zo bereik je wat je wilt: een tevreden klant die met een glimlach in één van jullie auto’s de showroom uitrijdt.
Als adviseur mobiliteitsbranche ben je het visitekaartje van het bedrijf. Je verkoopt auto’s, motorfietsen en trucks. Je taxeert de gebruikte voertuigen, bent verantwoordelijk voor de verkoop en levert verkochte voertuigen af. Je legt contact met klanten en geeft hen advies. Dit registreer je in een klantenbeheersysteem.Waar kun je werken?
Na de opleiding kun je als adviseur aan de slag bij bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche, bijvoorbeeld autodealers of -handelaren.
Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.
Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.
Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen.
Deze opleiding wordt alleen in Heerenveen aangeboden.
Je krijgt les in leereenheden. Dit houdt in dat je elke 5 weken werkt aan een ander project. Tijdens deze 5 weken staat elke keer een beroepsgericht onderdeel centraal. In de leereenheden wordt een duidelijke link gelegd tussen de theorie, het schoolprogramma en de praktijk. Je gaat gemiddeld 3 dagen per week naar school en je loopt 2 dagen per week stage.
Het eerste jaar van de opleiding is tevens het basisjaar van de opleiding Commercieel medewerker (niveau 3) en van de opleiding Vestigingsmanager (niveau 4). Samen vormen de opleidingen veelal één klas. Vanaf leerjaar 2 scheiden de programma's.
Je loopt gemiddeld 2 dagen per week stage. Je loopt stage bij een erkend leerbedrijf in de mobiliteitsbranche, bijvoorbeeld een autodealer.
Deze bol-opleiding wordt alleen in Heerenveen aangeboden.
In het eerste jaar wordt veel aandacht besteed aan de begrippen die gebruikt worden in de autobranche. Je leert ook hoe je moet acquireren. Tijdens het acquireren ga je op zoek naar je klanten en leer je meedenken met de klant.
Nederlands, Engels, rekenen, Loopbaan en Burgerschap
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, communiceren, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Mbo:
Manager retail, mbo niveau 4.
Hbo:
doorstromen naar de hbo-leergang Sales- en Accountmanagement.
Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.
Meer informatie over opleidingskosten