Uitvoerder bouw/infra

Uitvoerder bouw/infra

Uitvoerder bouw/infra 4 - BBL

Van elk project een succes maken

Jij bent de stuwende kracht op de werkvloer

Van elk project een succes maken, dat is elke keer weer die uitdaging die het boeiend maakt. Zorgen dat alles op tijd wordt geleverd. Zorgen dat alles op tijd klaar is. Plannen, organiseren en leiding geven is jouw grootste kracht. De timmerman, architect en onderaannemers kunnen op jou rekenen. Ontstaat er een probleem, dan zit jij er bovenop. Het moet zo snel mogelijk worden opgelost, want vertraging kost geld. Dat wil je voorkomen. Jij bent de stuwende kracht op de werkvloer.

Uitvoerder bouw/infra in het kort

Wat houdt het beroep in?

Je werkt aan verschillende bouwwerken. Je houdt je bezig met de voorbereiding van de uitvoering van grote projecten. Daarnaast organiseer en bewaak je de uitvoering. Je gaat vaak aan de slag op verschillende werklocaties. Je werk vraagt grote zelfstandigheid en een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je kunt goed analyseren en werkt nauwkeurig en durft beslissingen te nemen. Als uitvoerder ben je klantgericht en kosten- en kwaliteitsbewust.

Waar kun je werken?

Als uitvoerder bouw werk je bij een klein, middelgroot of groot uitvoerend bouwbedrijf.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Uitvoerder bouw/infra in de praktijk

De opleiding Uitvoerder bouw wordt aangeboden via de Bbl-leerweg: werken en leren. Hiervoor heb je een baan nodig in de bouwbranche.

Je leert in de opleiding alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om een professionele uitvoerder te worden. Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Praktische informatie

Hoe leer je?

Heb je al een baan in deze richting of wil je liever meteen aan het werk en toch leren? Dan kun je de opleiding volgen via de beroepsbegeleidende leerweg (bbl).

Je bent dan minimaal 32 uur per week aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je wekelijks twee dagdelen naar school. Dat kan ook op een avond zijn.  

Je werk is de praktijkplek voor je opleiding, je voert er ook je praktijkopdrachten uit. Je leert praktijkgestuurd. Zodra je in de praktijk iets tegenkomt waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen.  

Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen. Zo voldoe je aan het eind van je traject aan de eisen voor het mbo-diploma.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Deze opleiding staat helemaal in het teken van de praktijk. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden die je in je toekomstige baan nodig hebt.

Beroepsgerichte onderdelen

  • calculeren en offertes opstellen
  • begrotingen opstellen en bewaken
  • uitvoeringsproces plannen en bewaken
  • KAM-beleid opstellen en bewaken. KAM staat voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu
  • detailplanningen maken
  • bewaken en controleren van de kwaliteit
  • materiaal en middelen inzetten
  • maatvoeren (en stelwerk verrichten)
  • verslaglegging (en het kunnen formuleren en rapporteren)
  • sterkte berekening

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Engels
  • Rekenen

Toelating

We noemen deze opleiding dan ook wel een specialistenopleiding. Dit houdt in dat je van de opleiding op niveau 3 voor hetzelfde beroep of dezelfde richting een diploma hebt. De duur van de opleiding is 2 á 3 jaar, afhankelijk van jouw voortraject.

Meer informatie over toelating

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in cijfers van deze opleiding

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl