Training Herregistratie BIG
Cursus voor volwassenen

Training Herregistratie BIG

Training Herregistratie BIG 4 - cursus

Training Herregistratie BIG

Als zorgprofessional is het belangrijk om in bezit te zijn van je BIG-registratie. Zonder BIG-registratie mag je namelijk je werk niet uitvoeren. Om in het BIG register te blijven moet iedere zorgverlener zich iedere 5 jaar opnieuw laten registreren.

Wanneer je niet aan de werkervaringseis voldoet kun je je herregistreren door scholing. Niet alleen het behalen van het examen staat centraal waardoor je je bevoegdheid weer terug hebt als verpleegkundige maar ook je bekwaam voelen in de praktijk krijgt ruimte in deze training! Na de training kan jij je aanmelden voor het examen.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Training Herregistratie BIG in het kort 

  • Startdatum: 14 april
  • Trainingsduur: 11 weken
  • Zelfstudie: 2-4 uur per week
  • Lesmoment: 18:30 tot 20:30 uur
  • Kosten: € 675,00

Training Herregistratie BIG in de praktijk

De training is bestemd voor MBO- en HBO-opgeleide verpleegkundigen die weer aan de slag willen in de zorg, maar niet aan de werkervaringseis voldoen om zich opnieuw te laten registreren in het BIG-register. Bijvoorbeeld omdat je een tijdje niet of minder hebt gewerkt, of omdat je na een carrièreswitch weer terug wilt naar je oude vak. 

Praktische informatie

Hoe leer je?

Deze training volg je in het Skilsslab. De training is te volgen op een locatie van het Friesland College in Leeuwarden of Heerenveen (afhankelijk van de inschrijvingen).

Wat leer je?

Je krijgt training op o.a. katheteriseren, injecteren, stomazorg, tracheazorg, wondzorg, sondevoeding, zwachtelen, hygiëne en infectiepreventie. 

Toelating

Om toegelaten te worden moet je in het bezit zijn van een diploma MBO-verpleegkunde en een (verlopen) BIG registratie. 

Kosten

De kosten bedragen € 675,00.

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

Bekijk hier het volledige STAP-aanbod

Meer informatie

Mocht je daar interesse in hebben of ergens meer informatie over willen hebben, neem dan contact op met Rommy de Wit: r.dewit@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl