Open Dag vrijdag 28 januari 2022

Info & aanmelden
Friesland College Friesland College Friesland College

Open Dag vrijdag 28 januari 2022

Info & aanmelden
Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende

Technisch Leidinggevende 4 - BBL

1-jarige kopopleiding

De techniek ontwikkelt zich in razend tempo. Bedrijven die meegaan in deze versnelling hebben niet alleen goede vakmensen nodig maar ook steeds meer modern opgeleide (meewerkend) leidinggevenden. Leidinggevenden die breed inzetbaar zijn en weten wat bij leidinggeven komt kijken.

Technisch leidinggevende in het kort

Wat houdt het beroep in?

Deze middenkaderopleiding is vooral geschikt voor werknemers die ambitie hebben om leidinggevende te worden of die al een leidinggevende functie hebben en zich hierin verder willen ontwikkelen en verdiepen.

Daarnaast is deze nieuwe opleiding geschikt voor studenten met een afgeronde technische opleiding op niveau 3 die ook enige werkervaring hebben in een technische branche en zich verder willen ontwikkelen of eventueel willen doorstromen naar het hbo.

Technisch leidinggevende in de praktijk

Het Friesland College heeft in samenwerking met het bedrijfsleven een 1-jarige kopopleiding ontwikkeld voor een leidinggevende functie in een technische omgeving in de:

 • metaaltechniek
 • elektro- of installatietechniek
 • houtverwerkende-, timmer- of meubelindustrie
 • mobiliteitsbranche
 • carrosseriebranche

Met deze opleiding word je breed opgeleid en ontwikkel je vaardigheden waarmee je in verschillende technische branches als (meewerkend) leidinggevende aan de slag kunt.

bbl-traject

De opleiding bieden we aan in het bbl-traject (Werken en leren) en duurt 1 jaar. Je werkt vier dagen per week in een bedrijf waar je de praktijk leert en je komt een middag en avond per week naar het Friesland College.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Tijdens deze opleiding werk je zowel in de theorie als in de praktijk aan ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en houding. Je krijgt vakken zoals: plannen en verdelen, begeleiding medewerkers, communiceren en leidinggeven.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Vakgerichte ontwikkeling

Je leer

 • leidinggeven aan medewerkers maar ook over technische werkzaamheden. Of dit nu in de bouw, of de engineering of de autotechniek is.
 • kwaliteits- en eindcontroles uit te voeren
 • functioneringsgesprekken te houden, het personeelsbeleid uit te voeren, werkoverleg te houden en medewerkers te begeleiden
 • projecten aan te sturen en projectmatig te werken: planning en verdelen werkzaamheden en bewaken van de voortgang zijn hier belangrijk
 • te communiceren met derden (klanten)
 • te administreren en gegevens te analyseren.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding>

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl