De technische ontwikkelingen in de mobiele sector gaan razendsnel. Voertuigen die zonder bestuurder hun weg vinden en zelf kunnen inparkeren, auto’s die rijden op waterstof, elektrisch aangedreven auto’s die meer dan 400 kilometer kunnen rijden op één lading, kranen die met grote precisie zware lasten plaatsen.
Bedrijven hebben hiervoor vakmensen die vooraan willen lopen bij nieuwe hi-tech ontwikkelingen. Technici die zowel kunnen werken aan technische onderdelen en constructies als aan elektronica en computernetwerken.
Van (vracht)auto’s tot mobiele kranen en van raceauto’s tot militaire voertuigen. Kortom alles wat rijdt en technische innovatief is behoort tot het gebied van de specialist mobiele techniek.
Als specialist mobiele techniek werk je aan technische onderdelen en constructies maar ook aan elektronica en computernetwerken van mobiele voertuigen. Je kunt anderen meenemen in deze nieuwe ontwikkelingen. Daarnaast ga je met klanten om.
Waar de ingenieur nieuwe toepassingen breed bedenkt en ontwikkelt, neemt de specialist mobiele techniek het samenbouwen en werkend maken van de mobiele toepassingen voor zijn rekening.
Met deze opleiding kun je aan de slag als specialist mobiele techniek bij
Ervaar nu zelf wat de opleiding Specialist mobiele techniek inhoudt. Klik op onderstaande button voor een VR tour.
Je leert om kwalitatief goed werk af te leveren dat voldoet aan de eisen en wensen van de klant. Daarnaast ontwikkel je alle technische vaardigheden die je als specialist mobiele techniek nodig hebt.
Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Je kunt de opleiding volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol, school en stage).
Je leert praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen. Je bent dan ook een groot deel van je opleiding op de werkvloer via stage. In de eerste weken leer je de nodige basisvaardigheden. Daarna ga je drie dagen per week leren in de praktijk bij verschillende bedrijven.
De opleiding is opgebouwd uit leereenheden rond een bepaald thema. Een leereenheid bestaat doorgaans uit 5 tot 10 weken. Je bent dan bezig met steeds nieuwe praktijkopdrachten. Deze opdrachten zijn meestal opgesteld in samenwerking met het regionale bedrijfsleven.
Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Je leert de nodige vaardigheden in jouw vakrichting, maar maakt ondertussen ook kennis met andere vakgebieden.
Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodanig dat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen.
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
De opleiding richt zich op alle technieken die voorkomen in moderne voertuigen. Weten hoe het werkt, maar ook sleutelen. Zaken als werktuigbouwkunde, autotechniek, digitale elektronica en sensoren maken onderdeel uit van het programma. Een brede technische opleiding dus.
Bedrijven spelen een belangrijke rol; je werkt vaak aan echte opdrachten uit hun praktijk. Zij leveren de uitdagingen die jou aan het denken gaan zetten. Beginnend met eenvoudige zaken, maar gaandeweg meer aan de slag met echte innovaties.
Er is een goede aansluiting op het hbo. Meer dan de helft van de studenten kiest ervoor naar het hbo te gaan.