Security en Awareness
Cursus voor volwassenen

Security en Awareness

Security en Awareness 3 - cursus

Wil jij leren hoe je cybercriminaliteit kunt voorkomen? Dan is deze cursus iets voor jou! Je leert hoe je kwetsbaarheden en bedreigingen voor systemen en netwerken signaleert. En je leert om voorstellen voor beveiligingsmaatregelen te doen aan systeembeheerders. Integer en ethisch gedrag komt ook aan de orde. Na de cursus ben je in staat om de ICT- veiligheid van netwerken en systemen te monitoren en evalueren.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van subsidie vanuit ‘Het Noorden Leert Door’. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Security en Awareness in het kort

  • Cursusduur: doorlooptijd is 20 bijeenkomsten van 4 uur.
  • Studiebelasting per week: 4 uur theorie, zelfstudie is maatwerk, geen (verplichte) praktijk
  • Startdatum: februari 2022
  • Locatie: Leeuwarden
  • Minimaal 15 deelnemers
  • Kosten: € 995,-

Security en Awareness in de praktijk

Cybersecurity volledig begrijpen en kunnen toepassen? Je kijkt welke mogelijkheden cybercriminelen hebben en hoe je risico's kunt afdekken. Door heel praktisch aan de slag te gaan merk je direct de gevaren en hoe je deze kunt voorkomen. Je voert bijvoorbeeld zelf de basisstappen van veelvoorkomende digitale inbraken uit. Door meer inzicht te krijgen in de techniek heb je duidelijke handvatten voor het opstellen van een cybersecuritybeleid.

Bij Security en Awareness gaat het ook om protocollen die worden gebruikt voor het coderen van e-mails, bestanden en andere belangrijke gegevens. In deze cursus Security en Awareness zal je daarnaast alles te weten komen over onder andere verschillende soorten software en hoe je dit kunt ontwerpen, testen, defensief coderen en implementeren. Een cursus Security en Awareness is geschikt voor mensen met een grote affiniteit in de ICT die willen leren hoe een netwerk te beveiligen is en hoe je veilig te programmeert.

Praktische informatie

Hoe leer je?

We koppelen de theorie aan de praktijk. Daardoor biedt deze cursus ook de kans om in te spelen op jouw (werk)situatie en ervaring.

We beoordelen je niveau aan de hand van een voortgangsprofiel, praktijkopdrachten en een examen.

Waar kun je werken?

Er is een grote vraag naar mensen die gespecialiseerd zijn in dit vakgebied. We werken samen met het Hacklab.

Wat leer je?

Tijdens de cursus krijg je vakken als:

  • Programmeren en coderen
  • Werken met protocollen
  • Risico’s herkennen
  • Software toepassen

Toelating

Deze cursus is geschikt voor mensen met een grote affiniteit in de ICT die willen leren hoe een netwerk te beveiligen is en hoe je veilig programmeert.

Kosten

De cursus kost € 995,-.

Het Noorden Leert Door

De subsidieregeling Het Noorden Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt, werk zoekt of zelfstandige/zzp’er bent. Via deze subsidieregeling kun je gebruik maken van kosteloze scholing!

Friesland College heeft, samen met een aantal partners in de Noordelijke provincies, deze subsidieaanvraag toegewezen gekregen. Onder de naam ‘Het Noorden Leert door’ is hieruit een aanbod opgesteld van cursussen die met deze subsidie gefinancierd kunnen worden. Wil je gebruik maken van deze subsidie, meld je dan hier aan.

Klik hier voor meer informatie over Het Noorden Leert Door.

Bekijk hier het volledige aanbod

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Eline de Koning: e.de.koning@fcroc.nl.

Interesse?

Voor werkgevers die hun medewerkers willen laten bijscholen in Cybersecurity en Awareness, bieden wij diverse mogelijkheden aan. Neem daarvoor contact op met Eline de Koning, e.de.koning@fcroc.nl

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl