Schoonheidsspecialist
Topopleiding

Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist 3 - BOL

Tips & trends over huidverzorging: jij kent ze!

Alles heb je voorbereid: producten aangevuld, frisse handdoeken en een ontspannen muziekje op de achtergrond. Jij bent klaar voor de volgende klant: een reinigende gezichtsbehandeling en een manicure. Elke klant is anders en heeft zijn of haar eigen wensen. Dat maakt jouw vak nou juist zo boeiend en afwisselend!

Je geeft advies over huid- en nagelverzorging en tips over reinigingsproducten, crèmes en oliën. Maar ook over gevarieerde voeding en een gezonde leefstijl. Jouw klanten genieten van de sfeer en rust in jouw mooie beautysalon. Ze zijn je dankbaar voor de persoonlijke zorg en aandacht die je geeft. Voor hen zijn dit heerlijke, ontspannende momenten!

Schoonheidsspecialist in het kort

Wat houdt het beroep in?

Als schoonheidsspecialist geef je cosmetische lichaams- en gezichtsbehandelingen. Je reinigt de huid, epileert, masseert, verzorgt de handen, enzovoort. Je beheerst veel verschillende beautytechnieken, zoals epileren, verven van wimpers en wenkbrauwen en reinigen van de huid. Ook breng je make-up aan en voer je lichaams- en gezichtsmassages uit. Je geeft advies over de behandeling van huidproblemen en je verkoopt (cosmetische) producten. Je moet als schoonheidsspecialist niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen kunnen omgaan. Je moet zelfstandig en hygiënisch kunnen werken.

Waar kun je werken?

Als schoonheidsspecialist kun je werken in:

  • schoonheidssalons
  • wellnesscentra/sauna's
  • drogisterijen

Ook kun je aan het werk als zelfstandig schoonheidsspecialist (zzp’er) of als vertegenwoordiger in de cosmetica- en hospitalitybranche.

Schoonheidsspecialist in de praktijk

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. Vanuit het bedrijf krijg je een begeleider toegewezen.

TOP-opleiding

De opleiding is in 2022 als Topopleiding benoemd in de landelijke beoordeling van de MBO keuzegids. Dit betekent dat de lat hoog ligt, de studenten tevreden en docenten trots zijn. Een opleiding wordt benoemd als topopleiding bij een score van een 7,5 of hoger.

topopleiding schoonheidsspecialist friesland college

https://keuzegids.nl/

Praktische informatie

Hoe leer je?

Bol (school en stage)

De opleiding schoonheidsspecialist is een bol-opleiding. Je krijgt 2 jaar theorie- en praktijkles op niveau 3. Je krijgt les in leereenheden. Dit houdt in dat je iedere vijf weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt!

De stages lopen als een rode draad door je opleiding: 

1e jaar: na 5 weken school loop je elke woensdag stage in een drogisterij/parfumerie

2e jaar: blokstage van 10 weken in een schoonheidssalon of in een wellness centrum

Je kunt je eigen stagebedrijf zoeken, op school word je hierbij ondersteund. Kansen voor stagemogelijkheden zijn er voor jou in binnen- en buitenland. 

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

Tijdens deze opleiding krijg je te maken met de vele facetten van dit mooie vak. Je leert schoonheidsbehandelingen en massages geven. En natuurlijk ook hoe je gasten ontvangt en een salon runt. Daarnaast kom je alles te weten over gezonde en gevarieerde voeding. Ook is sporten een belangrijk onderdeel van je opleiding.

We bieden je een breed pakket aan vaardigheden en kennis. Met het diploma kun je daarom niet alleen als schoonheidsspecialist aan de slag, maar ben je breed inzetbaar in de gehele populaire wellness branche.

Algemene vakken:

Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, communiceren, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Kosten

Extra kosten in het eerste jaar bedragen ongeveer €100,-.

Meer informatie over opleidingskosten

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl