Scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers
Cursus voor volwassenen

Scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers

Scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers 2 - cursus

Deze opleiding is bedoeld voor zij-instromers die graag in de kinderopvang (Kdv, BSO of allebei) willen werken maar daar nog niet gekwalificeerd voor zijn en wel al beschikken over een ander specifiek diploma. De opleiding Pedagogiek 0-13 jaar biedt zij-instromers de kans om de stap te zetten naar werk bij de kinderdagopvang of BSO. In combinatie met een verouderd sociaal diploma, kwalificeert deze scholing jou voor de functie van pedagogisch medewerker.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

Scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers in het kort

  • Startdatum: Donderdag 16 februari, 16 maart en 13 april 09:00 tot 13:00uur
  • Trainingsduur: 12 weken
  • Zelfstudie: 10- 15 uur
  • Praktijkopdrachten: 11-16 uur
  • Lesmoment: 9-13 uur
  • Kosten: € 745,00

Scholing Pedagogiek 0-13 jaar voor zij-instromers in de praktijk

Onze scholing bestaat uit een combinatie van fysieke bijeenkomsten en e-learning. Hiermee vergroten de deelnemers hun pedagogische kennis en maken ze zich de benodigde vaardigheden eigen. Vanaf de start van de scholing gaat je als zij-instromer boventallig op de groep aan het werk om vlieguren te maken. De aangeleerde theorie wordt met praktijkopdrachten ondersteund. Na 3 maanden kun je als zij-instromer al gekwalificeerd aan de slag!

Samenwerking met Spiekr

We verzorgen deze cursus samen met Spiekr. Dit is een kenniscentrum voor kindontwikkeling, dat is opgericht door kinderopvangorganisaties Sinne en Kinderwoud. Dit maakt deze training uniek. We combineren de ervaring van het Friesland College op het gebied van trainen en onderwijzen met de praktische ervaring en kennis uit het werkveld van Spiekr.

 

Praktische informatie

Hoe leer je?

De opleiding is ‘blended’, dat betekent dat deelnemers zowel offline klassikaal als online zelfstandig de opleiding kunnen doorlopen. Zo kun je bijvoorbeeld thuis aan de slag met de e-learning of in bijeenkomsten met andere deelnemers.

Daarnaast ga je met een deskundige trainer de diepte in en voer je het geleerde in de praktijk uit op de groep. Door te werken met een maatje (een ervaren collega), leer je als deelnemer tijdens de vlieguren het meest. Daarom heeft de deelnemer ondersteuning van een kinderopvangorganisatie nodig waar hij of zij de praktijkopdrachten uit kan oefenen.

Wat leer je?

Als zij-instromer leer je via de vier pedagogische doelen over het belang van het werk als pedagogisch medewerker. Om deze doelen in de praktijk te realiseren, leer je als zij-instromers over de 6 interactievaardigheden. Daarbij leer je ook over de algemene ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar en over het stimuleren van deze ontwikkeling.

Dit kan bijvoorbeeld door middel van observatietechnieken of door het toepassen van theorieën uit verschillende pedagogische stromingen. Door de continue vertaling van pedagogisch beleidsplan naar pedagogisch handelen in de praktijk, kan je als zij-instromer met een rugzak vol kennis en vaardigheden bij jullie aan de slag!

Toelating

Om toegelaten te worden, moet je beschikken over een verouderd sociaal diploma
De scholing leidt tot een branche erkend certificaat. De scholing staat in de lijst van goedgekeurde scholingen. Meer info hierover vind je hier

Certificering

Na het volgen van deze opleiding ontvangen de deelnemers een FCB erkend Kans² certificaat. Voor het certificaat is het nodig dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent en de eindopdracht voldoende hebt gemaakt.

Kosten

De kosten bedragen € 745,00.

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

Bekijk hier het volledige STAP-aanbod

Meer informatie

Voor meer info, neem contact op met Eline de Koning: e.de.koning@fcroc.nl

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl