Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Office-assistent secretariaat

Office-assistent secretariaat

Office-assistent secretariaat 3 - BOL

Op jou kun je altijd rekenen!

Als office assistant heb je een verantwoordelijke baan. Je kunt goed omgaan met je collega’s, werkt nauwkeurig en stelt je dienstverlenend op. Je gaat integer met vertrouwelijke informatie om. Maar dit is niet het enige waar je goed in bent. Je verzorgt ook het mailverkeer en verwerkt de gegevens van de administratie. En dat doe je foutloos. Daarnaast maak je verslagen van vergaderingen en organiseer je in no-time nog even het afscheid van een collega die met pensioen gaat. Of je nu werkt voor een advocaat, een specialist of een directeur: op jou kan men rekenen!

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Het beroep van een office assistant is leuk en afwisselend. Zo organiseer je bijeenkomsten, stel je teksten op, verzorg je de notulen, post en het archief en ontvang je gasten. Je maakt afspraken met klanten of collega’s en houdt de agenda bij. Je neemt de telefoon aan, verbindt door en handelt vaak vragen zelf af. Je bent dus een echte alleskunner met een functie waar veel vraag naar is. Meestal ondersteun je een team of een hele afdeling.

Waar kun je werken?

Na het behalen van dit diploma kun je als office assistant aan de slag bij bedrijven en organisaties in alle branches. En ook bij overheidsinstellingen, zoals scholen, gemeenten, ziekenhuizen, gezondheidszorginstellingen, provincies, sportcentra, evenementenorganisaties, woningcorporaties en musea.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

We bieden deze bol-opleiding in twee varianten aan:

Bol - leereenheden (school en stage)
Bol - praktijkroute

Hoe leer je?

Bol - leereenheden (school en stage)

Start je de opleiding in leereenheden, dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Je loopt ook stage tijdens de opleiding:
1e leerjaar: 10 weken
2e leerjaar: 10 weken
3e leerjaar: 20 weken

Je loopt 24 uur per week stage.

 
Bol - praktijkroute

Start je de opleiding in de praktijkroute, dan begin vanaf de eerste dag in de praktijk. Je bent tijdens je opleiding dagelijks bij verschillende bedrijven of instellingen te vinden. Je leert op de werkvloer en neemt daarnaast deel aan werkplaatsen en trainingen, met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Je richt zo je eigen onderwijs in, maakt je eigen roosters en kunt hierdoor precies in de praktijk leren wat nodig is om jouw doelen te bereiken.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

  • agenda beheren
  • teksten opstellen, bewerken en opmaken
  • vergaderingen organiseren, notuleren en afhandelen
  • een planning, draaiboek of checklist maken en aanpassen
  • reizen en accommodaties regelen
  • bezoekers ontvangen
  • facturen en declaraties afhandelen
  • post openen en versturen
  • (digitale) archief bijhouden

Algemene vakken:
Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren

Met dit diploma heb je allerlei mogelijkheden om je te specialiseren. Er zijn heel veel trainingen en cursussen die je kunt volgen. Ook kun je verder leren voor de functie van directiesecretaresse.

Mbo: 
Directiesecretaresse/managementassistente niveau 4

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl