Nima A Communicatie
Cursus voor volwassenen

Nima A Communicatie

Nima A Communicatie - - cursus

Met de juiste kennis aan de slag in de communicatie

Wil je aan het werk als deskundige op het gebied van marketing en communicatie? Dan is de cursus NIMA A Communicatie een goede keuze. Na het afronden van deze cursus heb je de kennis en vaardigheden om aan het landelijke NIMA A-examen mee te doen.

Je kan voor deze cursus gebruik maken van het STAP-budget of subsidie vanuit ‘Het Noorden Leert Door’. Onderaan deze pagina lees je hier meer over.

NIMA A Communicatie in het kort

 • Goed voorbereid voor het landelijke NIMA A Communicatie-examen
 • Cursusduur: 24 weken
 • 16 dagdelen (3 uur) , waarvan 10 op locatie en 6 online
 • Kosten cursus : € 1350,-
 • Kosten examens: € 275,- A1 deel + € 275,- A2 deel
 • Startmoment: januari 2023 (bij voldoende aanmeldingen)
 • Locatie: Leeuwarden of Heerenveen (afhankelijk van de aanmeldingen)

Cursus NIMA A Communicatie in de praktijk

Met het diploma NIMA A Communicatie onderscheid je je van anderen als je als communicatieprofessional aan het werk wilt gaan. Ook als je al in de wereld van communicatie werkt, is het landelijk erkende diploma een mooi bewijs om te laten zien dat je over de juiste vaardigheden beschikt. De cursus NIMA A Communicatie bereidt je uitstekend voor op het examen.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Deze cursus bestaat uit 16 dagdelen van elk 3 uur. Daarvan ben je 10 dagdelen aanwezig op onze locatie in Heerenveen of Leeuwarden. De overige tijd volg je online lessen. Daarnaast heb je ongeveer 6 uur per week nodig voor zelfstudie. In totaal duurt de cursus 24 weken.

Waar kun je werken?

Met een diploma NIMA A Communicatie laat je zien dat je professioneel kunt werken als communicatiespecialist. Die functie vind je in het bedrijfsleven, bij de overheid en in non-profitorganisaties.

Wat leer je?

De cursus Nima A Communicatie behandelt: 

 • Het vakgebied communicatie
 • Corporate communicatie
 • Interne communicatie
 • Marketingcommunicatie
 • Communicatieonderzoek
 • Contentmarketing
 • Pers, PR & Media
 • Schrijven van een communicatieplan
 • Socialmedia-strategie formuleren en uitvoeren
 • Keuzes maken in communicatiemiddelen

Locatie

De cursus kan zowel in Leeuwarden of in Heerenveen plaatsvinden. Afhankelijk van de aanmeldingen wordt bepaald waar dit gebeurt.

Toelating

Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.

Kosten

Deelname aan de cursus kost € 1.350,-. Het examen wordt in 2 delen afgenomen door NIMA: Examen A1 bestaat uit meerkeuzevragen en kost € 275,-. Bij examen A2 gaat het om open vragen en cases, hiervoor betaal je nog eens € 275,-.

Bekijk hier of je gebruik kunt maken van de beschikbare subsidies en belastingvoordelen voor het volgen van deze cursus.

STAP-budget

€ 1.000 korting op een cursus of opleiding met het STAP-budget.

Deze cursus of opleiding is te volgen met het STAP-budget. Wil je hier gebruik van maken? Geef dit dan aan op het aanmeldformulier en vraag je STAP-budget aan bij het UWV.

Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal €1.000,- die je als volwassene (jaarlijks) kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. De rijksoverheid wil met STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) dat mensen met hun eigen persoonlijke loopbaanontwikkeling aan de slag gaan. Zo krijgt iedereen meer kans bij het houden van zijn of haar baan of om een andere baan te vinden.

Voor meer informatie over het STAP-budget klik hier.

Bekijk hier het volledige STAP-aanbod

Het Noorden Leert Door

De subsidieregeling Het Noorden Leert Door is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt daarbij dus niet uit of je in loondienst bent, een flexibel contract hebt, werk zoekt of zelfstandige/zzp’er bent. Via deze subsidieregeling kun je gebruik maken van kosteloze scholing!

Friesland College heeft, samen met een aantal partners in de Noordelijke provincies, deze subsidieaanvraag toegewezen gekregen. Onder de naam ‘Het Noorden Leert door’ is hieruit een aanbod opgesteld van cursussen die met deze subsidie gefinancierd kunnen worden. 

Wil je gebruik maken van deze subsidie, meld je dan hier aan.

Klik hier voor meer informatie over Het Noorden Leert Door.

Bekijk hier het volledige aanbod

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Manon Kuipers: m.kuipers@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl