Friesland College Friesland College Friesland College
Nederlands 3F
Cursus voor volwassenen

Nederlands 3F

Nederlands 3F Niveau 3 - cursus

Goed zijn in Nederlands is altijd handig!

Een mail naar ouders, een overdracht van kinderdagverblijf naar basisschool of een sollicitatiebrief: in ieder beroep moet je weleens een tekst schrijven. Als je dat goed doet, begrijpen je collega’s, leidinggevenden of andere ontvangers je beter. In deze cursus leer je onder meer soepel verslagen schrijven en zakelijke teksten lezen.

Nederlands 3F in het kort

  • Cursusduur: 40 weken
  • Studiebelasting per week: 3 uur theorie, zelfstudie is maatwerk en je hebt geen praktijk
  • Startdatum: september 2021
  • Les op dinsdagmiddag in Heerenveen
  • Kosten: € 1555,-

Nederlands 3F in de praktijk

Bij de start van de cursus wordt je niveau vastgesteld. Op basis daarvan krijg je een persoonlijk lesprogramma. Je werkt op je eigen niveau aan vaardigheden als gesprekken voeren, luisteren en spreken, het lezen van zakelijke teksten, schrijven, woordenschat en spelling. Zo ga je aan de slag met teksten die je tijdens je werk ook zal moet schrijven. Je maakt bijvoorbeeld een observatieverslag, een klachtenbrief, een sollicitatiebrief en een e-mail. Hiermee bereid je jezelf voor op het centraal examen Nederlands op 3F-niveau.
Je opdrachten voeg je toe aan je portfolio Nederlands 3F. Je doet ook een examen over schrijven, spreken en gesprekken voeren.

Praktische informatie

Hoe leer je?

De cursus duurt 40 weken. Elke week heb je 3 uur theorie, je hebt geen praktijk. De hoeveelheid zelfstudie hangt af van hoe goed je nu al in Nederlands bent. De theorielessen zijn op dinsdagmiddag in Heerenveen.

Waar kun je werken?

Nederlands heb je altijd en overal nodig. Dus als je deze cursus hebt afgerond, komt het altijd van pas. In welke baan of sector je ook terugkomt of werkzaam bent.

Wat leer je?

Tijdens de cursus krijg je vakken als:

  • Begrijpend lezen en luisteren
  • Presenteren
  • Gesprekken voeren
  • Schrijven van teksten

Toelating

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je aantonen dat je Nederlands op niveau 2F beheerst. Dat kan bijvoorbeeld met een mbo-diploma op niveau 2 of het succesvol afronden van de cursus Nederlands 2F.

Kosten

De cursus kost € 1555,-.

Bekijk ook de informatie over subsidiemogelijkheden en belastingvoordeel.

Aanmelden

Geïnteresseerd in deze cursus? Na aanmelden zal er zo spoedig mogelijk contact met je worden opgenomen.

Nu aanmelden voor Nederlands 3F

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl