Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Montagemedewerker houttechniek

Montagemedewerker houttechniek

Montagemedewerker houttechniek 2 - BBL

Jij houdt van hout!

Als montagemedewerker werk je graag met hout! Met jouw technisch inzicht let je op details. Je weet van aanpakken en hebt een no-nonsens mentaliteit. Hierbij verlies je natuurlijk de veiligheid niet uit het oog, zowel voor je zelf als voor je collega's. Je kunt samenwerken, maar ook zelfstandig prima uit de voeten.

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Als montagemedewerker doe je je werk meestal in een productieruimte van het bedrijf waar je werkt. De losse onderdelen van de afdeling Machinaal houtbewerken - van bijvoorbeeld kozijnen, deuren wanden, vloeren en daken - stel jij samen tot een compleet eindproduct. Je maakt daarvoor gebruik van verspanende elektrische/pneumatische handgereedschappen en een beperkt aantal eenvoudige (CNC [1] gestuurde) houtbewerkingsmachines.

Waar kun je werken?

Als Montagemedewerker houttechniek werk je bij een bedrijf dat gevelelementen of houtskeletbouwelementen maakt. Kozijnen, ramen, deuren, wanden, vloeren en daken. Je werkt in een timmerwerkplaats of in een timmerfabriek.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Deze opleiding wordt aangeboden via de bbl-leerweg (werken en leren). Voor deze opleiding moet je een baan in de timmerbranche hebben.

Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om een professionele montagemedewerker te worden. Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of -vrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Hoe leer je?

Je leert praktijkgestuurd. Zodra je in de praktijk iets tegenkomt waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen. Je bent dan ook een groot deel van je opleiding via je stage op de werkvloer te vinden.

Vanuit het bedrijf krijg je een leermeester toegewezen. Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al hebt geleerd en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen. Zo voldoe je aan het eind van je traject aan de eisen voor het mbo-diploma.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Beroepsgerichte onderdelen, zoals:

  • machines en gereedschappen
  • veiligheid
  • werktekeningen lezen
  • bewerkingstechnieken als lijm- en houtverbindingen

Algemene vakken

  • Nederlands
  • rekenen
  • Loopbaan en Burgerschap.

Doorleren

Diploma vmbo-b.

Voor toelating tot deze opleiding doen we een individuele intake met je van circa een uur. Als je nog minderjarig bent of als je dat wilt, dan nodigen we je ouders/verzorgers ook uit.

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl