Meer muziek in de klas
Cursus voor bedrijven

Meer muziek in de klas

Meer muziek in de klas Niveau 4 - cursus

Swingend en vol zelfvertrouwen voor de klas

Vind je het leuk om lekker praktisch bezig te zijn met kinderen? Ontdek jij graag nieuwe dingen en hou je van muziek? Dan is de cursus Meer muziek in de klas iets voor jou! Met het deelnamebewijs dat je kunt halen, laat je aan werkgevers zien wat je kunt.

LET OP: Voor deze cursus wordt alleen aangeboden in groepsverband. Individueel aanmelden is helaas niet mogelijk.

Meer muziek in de klas in het kort

  • Cursusduur: 20 weken, 240 studiebelastingsuren
  • Studiebelasting per week: 3 uur theorie, 6 uur praktijk en 4 uur zelfstudie
  • Startdatum: september en februari
  • Les op woensdagmiddag in Leeuwarden of Heerenveen
  • Minimaal 15 deelnemers
  • Kosten: € 495,-

Cursus Meer muziek in de klas in de praktijk

Geef ieder kind een simpele sambabal en er ontstaat vanzelf een swingend ritme. En groep 8 mag zelf een rap maken: tekst én muziek. Wist jij dat muziek ervoor zorgt dat de sfeer in een klas verbetert? Het is namelijk goed voor ontwikkeling van het brein van kinderen. Daarbij word je van muziek ook heel vrolijk!

In dit keuzedeel ga jij zelf aan de slag met instrumenten en digitale muziek. Hoe klinkt een saxofoon en hoe maak je zelf een liedje? Je ontdekt dat er heel veel manieren zijn om basisschoolkinderen enthousiast te maken over muziek. Je gaat daarbij vooral veel luisteren, samen spelen en zelf uitproberen. Deze cursus swingt de pan uit! Je sluit de cursus af met een mondeling examen en een portfolio waarin je aantoont wat je hebt geleerd. Rond je de cursus succesvol af, dan krijg je een bewijs van deelname.

Samenwerking met Spiekr

We verzorgen deze cursus samen met Spiekr. Dit is een kenniscentrum voor kindontwikkeling, dat is opgericht door kinderopvangorganisaties Sinne en Kinderwoud. Dit maakt deze training uniek. We combineren de ervaring van het Friesland College op het gebied van trainen en onderwijzen met de praktische ervaring en kennis uit het werkveld van Spiekr.

 

Praktische informatie

Hoe leer je?

Deze cursus bestaat uit 20 dagdelen van elk 3 uur. Deze worden gegeven in Leeuwarden of Heerenveen. Per week maak je daarnaast 6 praktijkuren. Ook heb je 4 uur per week nodig voor zelfstudie. Deze hele cursus duurt 20 weken.

Waar kun je werken?

Met de cursus Meer muziek in de klas hopen we dat kinderen op hun eigen basisschool muziekonderwijs krijgen. Muziek is goed voor de sociale ontwikkeling en het zorgt voor een goede sfeer. Muziek is dus onmisbaar in de klas!

Toelating

Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.

Kosten

Deze cursus kost € 495,-.

Meer informatie

Voor vragen en informatie over deze cursus kun je contact opnemen met Eline de Koning: e.de.koning@fcroc.nl.

Interesse?

Deze cursus kan worden aangeboden aan bedrijven die hun medewerkers willen bijscholen of omscholen. Er kunnen dan maatwerkafspraken worden gemaakt om de cursus goed te laten aansluiten bij de behoeften van het bedrijf. Een cursus kan doorgaan bij minimaal 15 deelnemers.

Neem contact op met ons voor meer informatie over dit aanbod via levenlangontwikkelen-oapw@fcroc.nl.

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl