Media music producer is de opvolger van de opleiding Muzikant Sounddesign en valt onder de opleiding Mediavormgever.
Je produceert muziek en bewerkt audio. Jouw muzikale creaties zijn overtuigend en klinken naar meer. Je werkt zelfstandig of voor een professionele muziekstudio. Je maakt opnames met hardware of software. Je levert een professioneel eindproduct af door opnames te editen, te mixen en te masteren. Als dit het beeld is dat je van je toekomst hebt dan is onze opleiding geknipt voor jou.
D’Drive en Neushoorn: samen een inspirerende broedplaats voor creatief talent
Neushoorn is ’s avonds een bruisend cultureel centrum en overdag een school voor de richting Podiumkunsten, Productie & Events. Want dan zijn de zalen, oefenruimtes, productieruimtes, gangen en lokalen het domein van onze mbo-studenten.
Het vak van producer kent veel vormen, van beatproducer of DJ tot het maken van muziek en geluid voor films en games. Je werkt soms alleen maar ook vaak in opdracht van anderen. Je hebt te maken met deadlines en wensen van de opdrachtgever. Je hebt geen ‘9 tot 5’- mentaliteit, je bent bereid om heel hard te werken, desnoods tot in de kleine uurtjes om de klus op tijd af te krijgen.
Na de opleiding kun je aan het werk als freelance muziekproducer in een opnamestudio, aan de slag bij mediaproductie bedrijven (radio, tv, websites of games) of bij een post-productiebedrijf in een opnamestudio (radio, tv, games en films). Post-productie gaat o.a. om het opnemen en nabewerken van audio, geluidseffecten en voice-overs voor bijvoorbeeld audioboeken of documentaires.
De opleiding Media Music Producer wordt aangeboden via de BOL-leerweg. Je gaat naar school en loopt stage. De opleiding duurt 3 jaar en wordt gegeven op niveau 4. Je leert alle technieken en vaardigheden die je nodig hebt om je te ontwikkelen tot een professioneel Media Music Producer.
Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en je vaardigheden als zelfstandig ondernemer. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede producer, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!
Je leert praktijk gestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen. Je bent dan ook een groot deel van je opleiding via stage op de werkvloer te vinden.
De opleiding is opgebouwd uit ‘leereenheden’ rond een bepaald thema. Een leereenheid duurt doorgaans 5 weken. Je bent dan bezig met steeds nieuwe praktijkopdrachten. Deze opdrachten zijn veelal opgesteld in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. De opdrachtgever is daarom ook vaak een echte klant! Voorbeelden van leereenheden zijn: Produceren, Performance en Management.
Je werkt hierin zelfstandig maar ook in groepsverband, eventueel met andere opleidingen. Je verdiept je in het vak tijdens de workshops en lessen op school. Je gebruikt verschillende bronnen om je product te maken. Onderdeel van de opleiding is het samenstellen van een portfolio, waarmee je kunt laten zien wat je hebt gedaan en wat je in je mars hebt.
Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al hebt geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.
Tijdens je studie is het belangrijk om praktijkervaring op te doen door bij verschillende bedrijven uit het werkveld stage te gaan lopen.
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst.
Tijdens de opleiding richt je je op het produceren van muziek, op opnametechnieken en het (na)bewerken van audio.
Een greep uit de keuzedelen die je tijdens de opleiding kunt kiezen:
Je kunt verder studeren aan verschillende HBO-opleidingen zoals:
Nadat jij je hebt aangemeld voor deze opleiding word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Deze vinden plaats van 10.15 tot 14.00 uur op: