Medewerker sport en recreatie

Medewerker sport en recreatie

Medewerker sport en recreatie 2 - BOL

Zorgen dat alles piekfijn in orde is

Ben je sportief genoeg om in de swingende wereld van sport en recreatie te werken? En ben je ook nog flexibel genoeg? Want het is er soms superdruk en dan is het fijn als jij op allerlei plekken kunt meewerken. Bijvoorbeeld bij de receptie, in de campingwinkel of bij de fietsverhuur.

Je begeleidt campinggasten of bezoekers die voor een dagje uit naar ‘jouw’ attractiepark komen. Je geeft uitleg aan sporters, van jong tot bejaard, in een sportschool. Of je zet spullen klaar voor sport- en spelevenementen en helpt mee met opruimen. Dankzij jou is alles piekfijn in orde. Stil zitten? Daar heb je geen tijd voor!

Let op: je geeft bij je aanmelding voor deze opleiding aan welke locatie je voorkeur heeft. Hier houden we zoveel mogelijk rekening mee.

Medewerker sport en recreatie in het kort

Wat houdt het beroep in?

Als medewerker sport & recreatie maak je sportruimtes gebruiksklaar en begeleid je gasten/deelnemers. Ook houd je toezicht en assisteer je bij activiteiten en evenementen. Je voert eenvoudige administratieve werkzaamheden uit en assisteert bij voorraad- en materiaalbeheer. Je draagt bij aan een veilige situatie en voert nodige eenvoudige onderhouds- en herstelwerkzaamheden.

Waar kun je werken?

 • Campings
 • Bungalowbedrijven
 • Attractieparken
 • Groepsaccommodaties
 • Fitnesscentra
 • Indoor- en outdoor centra
 • Sportverenigingen
 • Zwembaden
 • Wellnesscentra's

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Je start met een introductieperiode. Daarin leer je medestudenten, docenten en de school kennen. Je opleiding is opgebouwd uit verschillende onderdelen: theorie, praktijk en sport.

Praktijk en theorie gekoppeld

Je leert heel veel in de praktijk. Je doet praktijkervaring op binnen en buiten de school. Bijvoorbeeld in de sporthallen van BV Sport in Leeuwarden en bij  Sportstad in Heerenveen. Of  in het sportcomplex van Thialf, bij een vakantiepark of bij een vereniging. De theorie is altijd gekoppeld aan voorbeelden uit de (sport)praktijk.

Studieloopbaanbegeleider

Je hebt gedurende de opleiding een eigen studieloopbaanbegeleider, die je begeleidt bij je studieloopbaan. Je bespreekt met hem of haar wat je wilt en wat je kunt met je opleiding. Coaching vindt zowel individueel als groepsgewijs plaats. Halverwege elk studiejaar bespreken we je resultaten met je. Daarbij letten we vooral op jouw ontwikkeling op school en in de praktijk.

Sport

Natuurlijk ben je ook sportief bezig. Je krijgt te maken met sport en spel. Bijvoorbeeld zwemmen, klimmen, schaatsen, volleybal, voetbal en tennis.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw. Je bent ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst.

Beroepsgerichte onderwerpen

 • gastheerschap
 • facilitaire diensten
 • samenwerken
 • sociale vorming

Algemene vakken

 • Nederlands
 • rekenen
 • Loopbaan en Burgerschap

Doorleren

De opleiding Medewerker Sport & Recreatie is een tweejarige opleiding. Wil je en kun je daarna doorstromen naar Sport- en bewegingsleider niveau 3? Dan is het eventueel mogelijk te versnellen. Het docententeam beslist hierover aan de hand van je resultaten en studiehouding.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding >

Deel deze pagina via

Misschien ook interessant voor jou
Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl