Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Friesland College Friesland College Friesland College

Online Open Week 1 t/m 4 november 2021

Info & aanmelden online infoweek
Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie

Medewerker secretariaat en receptie 2 - BOL

Visitekaartje met een glimlach!

Daar zit je dan. Op je eigen plek met je eigen telefoon en computer. Je collega’s lopen vaak bij je langs omdat ze je dringend nodig hebben. “Dat doe ik wel even,“ zeg je vaak. Want je helpt klanten, gasten en collega’s graag verder. Bijvoorbeeld achter de balie, bij het bezorgen van de post of bij het opnemen van de telefoon. Werken met de computer is voor jou geen enkel probleem. En ook printen en kopiëren doe je met groot gemak. Natuurlijk kun je goed met mensen overweg. Je bent vriendelijk en gastvrij; hét visitekaartje van de organisatie.


 

 

Jouw toekomst

Wat houdt het beroep in?

Als medewerker secretariaat en receptie ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten, leveranciers en andere partijen. Je hebt in dit beroep veel met teksten te maken. Zo stel je vaak brieven op en verstuur je e-mails. Verder verwacht je werkgever van je dat je allerlei andere taken op je neemt. Denk aan bezoekers ontvangen, telefoontjes aannemen, de agenda bijhouden, afspraken maken, kopiëren, post afhandelen en archiveren. Jij speelt dus een belangrijke rol in het dagelijkse werk op de afdeling.

Met zoveel taken is het belangrijk dat je ook goed je werk kunt organiseren. Je weet precies wat de belangrijkste taken zijn en die doe je dus het eerst. Zit je al boordevol werk? Dan weet je ook wanneer je ‘nee’ moet zeggen.

Waar kun je werken?

De medewerker secretariaat en receptie werkt achter de receptie of op het secretariaat/de administratie van bedrijven en andere organisaties in alle branches.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Praktische informatie

Bij ons leer je praktijkgestuurd. Kom je in de praktijk iets tegen waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door te doen.

Samen met je studieloopbaanbegeleider kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het eind van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma.

Deze bol-opleiding bieden we in twee varianten aan:

Bol - leereenheden (school en stage) - alleen in Leeuwarden
Bol - praktijkroute - Leeuwarden en Heerenveen

Je kunt deze bol-opleiding (leereenheden/school en stage) alleen in Leeuwarden volgen.

Hoe leer je?

Bol - leereenheden (school en stage)

Start je de opleiding in leereenheden, dan ben je iedere vijf of tien weken bezig met een nieuwe praktijkopdracht. Je volgt ondersteunende lessen en gebruikt verschillende bronnen om je resultaat op te leveren. Het tempo is hoog en de uitdaging groot. Alle praktijkopdrachten zijn vormgegeven met regionale bedrijven en instellingen. Je bent dus goed voorbereid op de arbeidsmarkt!

Je loopt ook stage tijdens de opleiding

1e leerjaar: 10 weken
2e leerjaar: 10 weken
3e leerjaar: 20 weken.
Je loopt 24 uur per week stage.


Bol - praktijkroute

Start je de opleiding in de praktijkroute, dan ben je tijdens je opleiding dagelijks bij verschillende bedrijven of instellingen te vinden. Je leert op de werkvloer en neemt daarnaast deel aan werkplaatsen en trainingen, met docenten en mensen uit het bedrijfsleven. Je richt zo je eigen onderwijs in, maakt je eigen roosters en kunt hierdoor precies in de praktijk leren wat nodig is om jouw doelen te bereiken.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Beroepsgerichte onderdelen:

  • ontvangen van bezoekers
  • helpen bij het verwerken van (financiële) gegevens in de administratie
  • informatie verzamelen en gebruiken voor het maken van zakelijke (concept)teksten
  • schrijven van zakelijke brieven, e-mails en andere documenten
  • openen en versturen van post
  • bijhouden van een archief

Algemene vakken:
Nederlands, rekenen, Engels en Loopbaan en Burgerschap

Persoonlijke ontwikkeling:
Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, communiceren, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Doorleren

Toelating

Om toegelaten te worden tot deze mbo-opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.

Meer informatie over toelating

Kosten

Een deel van je opleiding wordt door de overheid betaald, maar je moet soms ook dingen zelf betalen. We hebben alle informatie over de kosten van je opleiding verzameld.

Meer informatie over opleidingskosten

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in cijfers van deze opleiding

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl