Styling design / medewerker productpresentatie

Styling design / medewerker productpresentatie

Styling design / medewerker productpresentatie 2 - BOL

Sfeermakers in de winkel

Etaleren, vormgeven en presenteren

In deze brede opleiding leer je alles over het inrichten van winkels, het maken van etalages en het opzetten van presentaties. Daarnaast leer je hoe je dit promoot door bijvoorbeeld het maken van posters en flyers.

Styling design in het kort

Wat houdt het beroep in?

Je krijgt een opdracht van een opdrachtgever, deze maak je volgens voorbeeld na naar tevredenheid van de klant. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit voor het etaleren en presenteren van producten op verschillende locaties. Dit doe je meestal in samenwerking met het presentatieteam en een leidinggevende. Voor dit beroep kan het ook zijn dat je meehelpt tijdens evenementen, festivals of feesten. Veelal moet je zelf komen met creatieve oplossingen en ben je in staat om een gesprek te voeren met de klant.

Waar kun je werken?

Na je diploma kun je aan het werk in de presentatiebranche. Bijvoorbeeld bij een etalagebedrijf, een styling-/decoratiebedrijf of een winkelbedrijf met een eigen presentatieteam.

Deze video is afkomstig van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en geeft een algemene indruk van de praktijk en het werkveld.

Medewerker productpresentatie in de praktijk

De opleiding Medewerker productpresentatie is een brede opleiding op niveau 2 voor creatieve jongeren. Je maakt tijdens je opleiding kennis met verschillende creatieve vakgebieden zoals styling en vormgeving (DTP) en krijg je creativiteitslessen. Daarnaast behaal je een modeatelierbewijs.

Naast vaktechnische ontwikkeling wordt binnen de opleiding ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor ben je straks met je diploma op zak niet alleen een goede vakman of vakvrouw, maar ook een stevige persoonlijkheid die klaar is voor een succesvolle toekomst!

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

In verband met het aantal beschikbare stageplaatsen en de kansen op de arbeidsmarkt geldt voor de opleiding Medewerker productpresentatie een numerus fixus. Dat betekent dat we elk studiejaar maximaal 24 nieuwe studenten inschrijven.

Praktische informatie

Hoe leer je?

Je leert praktijkgestuurd. Zodra je in de praktijk of tijdens de praktijkopdrachten iets tegenkomt waar je meer over wilt of moet weten, dan ga je daar op school mee aan de slag. Je leert dus door eerst te doen. 

Je verdiept je in het vak tijdens workshops en lessen op school. Samen met je studieloopbaanbegeleider (SLB-er) kijk je regelmatig terug op wat je al geleerd hebt en wat je nog moet leren. Je stelt op deze manier jouw leertraject samen, zodat je aan het einde van je traject voldoet aan de eisen voor het mbo-diploma. 

Leereenheden

De opleiding is opgebouwd uit leereenheden rond een bepaald thema. Een leereenheid beslaat doorgaans 5 tot 10 weken. Je bent dan bezig met steeds nieuwe praktijkopdrachten die meestal opgesteld zijn in samenwerking met het regionale bedrijfsleven. 

Stage

In elk jaar van de opleiding loop je minimaal tien weken stage. Je stageperiode breng je bijvoorbeeld door bij etalage-, styling- of decoratiebedrijven. Of bij een winkelbedrijf met een eigen presentatieteam.

Meer informatie over hoe je leert bij het Friesland College

Wat leer je?

Persoonlijke ontwikkeling 

Je besteedt veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Samenwerken, initiatief nemen, flexibel inspelen op situaties en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst. 

Brede vakspecifieke ontwikkeling  

Je leert hoe je een winkel, showroom of stand in een bepaalde stijl vormgeeft en hoe je producten in de winkel goed presenteert. Je werkt altijd volgens een opdracht of een plan en je voert je werkzaamheden uit in de werkplaats en op afwisselende locaties onder begeleiding van een werknemer. 

Tijdens de opleiding leer je ook kleine grafische werkzaamheden uit te voeren voor Facebook en op Instagram. Maar ook hoe je een visitekaartje of poster maakt. Op het gebied van Mode leer je eenvoudige werkzaamheden te verrichten en behaal je je atelierbewijs.  

Algemene vakken 

  • Nederlands 
  • Rekenen 
  • Loopbaan en Burgerschap 
  • Engels

Keuzedelen

Je kiest uit een selectie van keuzedelen die geschikt zijn voor jou en voor de inhoud binnen je opleiding. 

Meer informatie over keuzedelen

Doorleren

Tijdens en na de opleiding wordt er gekeken of eventuele doorstroom haalbaar is. Je kunt dan bijvoorbeeld doorstromen naar Mode niveau 3 of Styling Design niveau 4. 

Het te behalen niveau
 van Nederlands, rekenen en Engels zijn hiervoor leidraad. Je bespreekt met je SLB ‘er of doorstroom voor jou tot de mogelijkheden behoort. 

Toelating

Minimale toelating:

  • vmbo-b
  • een opleidingsdiploma op niveau 1. 

Na aanmelding krijg je een thuisopdracht toegestuurd en word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van de opdracht en het gesprek geven we je een advies.

Let op: maximaal 24 plaatsen beschikbaar 
In verband met het aantal beschikbare stageplaatsen en de kansen op de arbeidsmarkt geldt voor deze opleiding een numerus fixus, optie 2. Dat betekent dat we elk studiejaar maximaal 26 nieuwe bol-studenten inschrijven. Lees meer over optie 2.

Meer informatie over toelating

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft objectieve informatie over deze opleiding en de kansen van deze opleiding op de arbeidsmarkt, daarnaast vergelijkt het de opleiding met de landelijke cijfers.

Bekijk de Studie in Cijfers van deze opleiding>

Deel deze pagina via

Kijk voor aanmelden en de actuele informatie op Frieslandcollege.nl